„A sors akarta” – Könnyfakasztó emlékezés, Dárdai Pál elhunyt szeretteiről beszélt





Öt Dárdaival kezdte a Hertha labdarúgócsapata a német másodosztályú focibajnokságot. A magyar klubikonnak ez nem is olyan különleges érzés.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.07.31.
Dárdai Pál DÁRDAI BENCE Dárdai Márton Dárdai Palkó idősebb Dárdai Pál

Dárdai Pál a Hertha kispadján, felesége, Mónika a lelátón, mindhárom focista fiuk – Palkó, Márton és Bence – pedig együtt a német profi csapatban: nem túlzás, sporttörténelmet írt a magyar edző és családja a Bundesliga-másodosztály szombati, düsseldorfi meccsén (1-0 oda). Korábbi szövetségi kapitányunkat ezzel kapcsolatban többet kérdezték a bajnoki után, mint a játékkal.

Dárdainak már az édesapja is együtt játszott a testvérével, nem beszélve róla és a tragikusan fiatalon elhunyt öccséről
Dárdainak már az édesapja is együtt játszott a testvérével, nem beszélve róla és a tragikusan fiatalon elhunyt öccséről Fotó: Twitter/herthabsc

Dárdai válaszul elárulta, számára annyira nem is különleges ez a „családi kör”.

Ez a családtörténetem. Már apám is együtt játszott a bátyjával. Nálunk ez normális. Én is játszottam együtt a testvéremmel, nem sokkal azelőtt, hogy Németországba jöttem.

És most, miután ilyen régóta itt vagyok, az összes gyerekem herthás. Valahogy a sors akarta így – mondta a Bundesliga-meccsei alapján klubrekorder Dárdai Pál, célozva elhunyt szeretteire.
Édesapja, idősebb Dárdai Pál 2017-ben halt meg (ő a 70-es években bátyjával, Lajossal szerepelt együtt Pécsett), míg öccse, Dárdai Balázs 2002-ben, 23 évesen egy barátságos meccsen a pályán hunyt el szívproblémák miatt (a barcsi játékos edzője akkoriban éppen apjuk volt).

Most leginkább a 17 éves – friss U17-es Európa-bajnok – legkisebb fiú, Dárdai Bence becserélése számított meglepetésnek, aki most debütált felnőtt labdarúgásban.

– Bence megdolgozott ezért. Örülök, hogy élt a lehetőséggel – mondta az edző-apa minden idők ötödik legfiatalabb Hertha-profijáról.

A fiai kerettagságát illető kritikákkal is szembesült Dárdai Pál tiszta vizet öntött a pohárba arról, hogy mennyiben az ő döntéseiről van szó.

Nem én hosszabbítottam meg Márton szerződését, és nem is én hívtam vissza Palkót. 

Ők akartak herthások lenni, noha máshol több pénzt kereshetnének. Nem én tehetek erről, és nem is a feleségem – emelte ki a 47 éves futballszakember.





 





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai edzője elárulta, visszatér Liverpoolba

Szoboszlai edzője elárulta, visszatér Liverpoolba

Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Nekik köszönhetjük őket: így néz ki Dzsudzsák, Dibusz, Varga Barnabás és a többiek anyukája - galéria

Nekik köszönhetjük őket: így néz ki Dzsudzsák, Dibusz, Varga Barnabás és a többiek anyukája - galéria

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Dárdai Mártonról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Dárdai Mártonról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás