Beteg gyerekeknek segít a magyar fociválogatott Montenegróban





A meccs mellett életre szóló élménnyel készül Marco Rossi együttese.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.06.13.
Módosítva: 2023.06.13.
Montenegró alapítvány alelnök magyar futballklub

A magyar labdarúgó-válogatott június 17-én Montenegróban lép pályára a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében. A Ments Életet Alapítvány karitatív tevékenység keretében súlyos betegséggel küzdő gyermekek álmát valósítja meg, akik közül 30-an egy háromnapos program csúcspontjaként a helyszínről szurkolhatnak Marco Rossi csapatának. Az alapítvány alelnöke, Budai László elmondása szerint a fantasztikus kezdeményezéshez magyar futballklubok és válogatott játékosok járultak hozzá adományokkal és aláírt mezekkel, hogy hozzásegítsék a nehéz sorsú gyermekeket egy életre szóló élmény átéléséhez – írja az Origo.

Forrás: facebook.com/alomvarazslo/

„Csabika egy SMA-betegségben (gerincvelő-eredetű izomsorvadás) szenvedő kisfiú volt, akinek az álma az volt, hogy a magyar válogatottal találkozhasson. Hál' istennek ez összejött, elmentünk vele Telkibe, ahol Marco Rossi mester, Gulácsi Péter és Dzsudzsák Balázs – akkor ő volt a csapatkapitány – fogadtak minket. Az egész csapat odajött a srácokhoz, tényleg le a kalappal előttük, fantasztikus élmény volt. Ezt a fiatalembert elvittük a Fradihoz egy családi nap alkalmával, ahol egy 50 fős stáb fogadott minket. Aztán egyszer Gulácsi Peti, amikor nem ő védett a válogatottban, a saját páholyát adta át nekünk, így beteg gyerekeket vihettünk a stadionba meccset nézni. Csabika később még Milánóba is eljuthatott egy labdarúgó-mérkőzésre” – mesélte meghatottan az alapítvány alelnöke.

– Amikor a kisfiú angyalka lett, beszéltem az apukájával, hogy részvétet nyilvánítsak, és az apuka így fogalmazott: ha létezik ez az utolsó perc, ami mindannyiunknak lefut, akkor abban az alapítvány elég gazdagon volt benne, mert Csabikának ezek az élmények rettentően fontosak voltak. Sajnos ő már nem utazhat velünk Montenegróba, de nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a családja úgy döntött, 25 ezer forintért vesznek Álomjegyet – osztotta meg a szívszorító történet részleteit Budai László.

A montenegrói Eb-selejtező kapcsán a kuratórium alelnöke kiemelte, rengeteg magyar futballklub és játékos járult hozzá komoly összegekkel és adományokkal a programhoz, illetve az alapítvány által létrehozott, úgynevezett Álomjegyek megvásárlásával bárki nyújthat anyagi támogatást ahhoz, hogy a gyermekek felejthetetlen élményben részesüljenek. Ezeknek a fiataloknak a 90 százaléka még a tengert sem láthatta, de most ezt az élményt is átélhetik. A csütörtökön kezdődő háromnapos program keretében a gyerekek a tengerben fürödhetnek, hajókiránduláson vehetnek részt, majd szoríthatnak a magyar válogatottnak a szombati mérkőzésen.





 





Ezeket olvastad már?
„Bujkálnom kellett volna, ha nem nyerünk" - a láncdohányos legendát gyászolja a futballvilág

„Bujkálnom kellett volna, ha nem nyerünk" - a láncdohányos legendát gyászolja a futballvilág

Szoboszlai edzője elárulta, visszatér Liverpoolba

Szoboszlai edzője elárulta, visszatér Liverpoolba

Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Nekik köszönhetjük őket: így néz ki Dzsudzsák, Dibusz, Varga Barnabás és a többiek anyukája - galéria

Nekik köszönhetjük őket: így néz ki Dzsudzsák, Dibusz, Varga Barnabás és a többiek anyukája - galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás