RETRO RÁDIÓ

Az egész ország vb-lázban ég: most bárki versenyt futhat a Nemzeti Atlétikai Központban

Óriási az érdeklődés az atlétikai világbajnokság és a vb központi helyszíne iránt.Megosztás
Szerző: K.C.
2023.06.03. 10:45
atlétikai világbajnokság Nemzeti Atlétikai Központ és Szabadidőpark Budapest

Fokozódik a vb-őrület: óriási az érdeklődés az atlétikai világbajnokság és a vb központi helyszíne, a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központ iránt. Előző héten elfogytak az összes augusztusi versenynapra érvényes, legjobb helyekre szóló bérletek, közben olyan nagy számban jelentkeznek az amatőr futók a Nemzeti Atlétikai Központ nyitófesztiváljára, hogy egyes futamokra már beteltek a helyek. Budapest új sport- és szabadidőparkja június 17-én ingyenes családi nappal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt: a futóversenyek mellett valódi programkavalkád, izgalmas létesítmény-bejárás és szórakoztató sport-aktivitások várják a látogatókat. 

Nemzeti Atlétikai Központ / Fotó:  WA Budapest

Pár szabad hely híján beteltek a Nemzeti Atlétikai Központ és Szabadidőpark családi nyitónapjára meghirdetett versenypálya-avató futás regisztrációs helyei. A rendkívüli érdeklődés nem véletlen, hiszen június 17-én nyílik először lehetőség rá, hogy bárki, aki szeret futni kipróbálja és versenyezzen azon a vadonatúj, különleges borítású pályán, amelyen a világ legjobb atlétái küzdenek majd az érmekért augusztusban.

A szervezők célja, hogy minél többen átélhessék a különleges futóélményt, ezért ha szükséges, újabb futamokat indítanak, és teszik lehetővé a regisztrációt a https://csaladinyitonap.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon.

Budapest új sport- és szabadidőparkjának ünnepélyes nyitónapján nem csak a futópálya, de a hatalmas létesítmény egésze is megtelik élettel. Az előzetes érdeklődések alapján családok ezrei veszik birtokba az ingyenes fesztivál keretében a korábban Budapest szégyenfoltjának számító, szennyezett, barnamezős területből újjászületett 10 és fél hektáros parkot. 

A családok és baráti társaságok számára egyaránt érdemes még beírni a naptárba a nyitónapot, a kilátogatókat ugyanis igazi programkavalkád várja: játékos formában megismerkedhetnek az atlétika különböző versenyszámaival, ahogy a világbajnoksághoz kapcsolódó, rendkívül népszerű, Hétköznapi hős rendezvénysorozat állomásain korábban ezt már sokan megtehették. Emellett megnyílik és átélhető lesz, hogy milyen élmény a lelátóról szurkolni, de akár izgalmas létesítmény túrára is indulhatnak, bejárva a később a közönség elől elzárt területeket. A különleges napon még azokba a helyiségekbe is bejuthatnak, amelyekben az atlétika szuperhősei életük talán legfontosabb fellépése, a vb döntő előtt készülődnek majd a rajt előtti pillanatokban. 

A június 17-i nyitónapon bemutatkozó Nemzeti Atlétikai Központban augusztusban zajló budapesti atlétikai vb a világ legnagyobb sporteseménye lesz 2023-ban. Az augusztus 19-től augusztus 27-ig zajló versengésre több mint 200 ország, több mint 2000 atlétája érkezik, a hazai látogatók mellett óvatos becslések szerint csaknem 100 országból több tízezer külföldi vendég is várható.

Az utóbbi hetekben a korábbinál is nagyobb érdeklődés övezi Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét. Hónapokkal az atlétikai világbajnokság kezdete előtt elfogytak az összes programra érvényes, legjobb helyekre szóló „Szuperhős” bérletek. A vb kabalafigurája, YouHuu bejelentése óta pedig az egyes programokra szóló belépőkért is megindult a harc, van olyan versenynap, amelyre már csak korlátozott számban kaphatóak jegyek.

 

Ezeket olvastad már?
Garantált a telt ház, a hétvégén világsztároknak szurkolhatsz Budapesten

Garantált a telt ház, a hétvégén világsztároknak szurkolhatsz Budapesten

Belepirulsz a vadító pózba, mindenét látod a meztelenkedő kebelcsodának

Belepirulsz a vadító pózba, mindenét látod a meztelenkedő kebelcsodának

Sporttal egy elfogadóbb társadalomért, mozgássérült fiatalok versenyeztek együtt testépítő sportolókkal

Sporttal egy elfogadóbb társadalomért, mozgássérült fiatalok versenyeztek együtt testépítő sportolókkal

Nagyszerű estét okozott a Fradi, hátrányból villant a szerbek ellen

Nagyszerű estét okozott a Fradi, hátrányból villant a szerbek ellen

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás