Az egész ország vb-lázban ég: most bárki versenyt futhat a Nemzeti Atlétikai Központban





Óriási az érdeklődés az atlétikai világbajnokság és a vb központi helyszíne iránt.



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.06.03.
Módosítva: 2023.06.03.
atlétikai világbajnokság Nemzeti Atlétikai Központ és Szabadidőpark Budapest

Fokozódik a vb-őrület: óriási az érdeklődés az atlétikai világbajnokság és a vb központi helyszíne, a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központ iránt. Előző héten elfogytak az összes augusztusi versenynapra érvényes, legjobb helyekre szóló bérletek, közben olyan nagy számban jelentkeznek az amatőr futók a Nemzeti Atlétikai Központ nyitófesztiváljára, hogy egyes futamokra már beteltek a helyek. Budapest új sport- és szabadidőparkja június 17-én ingyenes családi nappal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt: a futóversenyek mellett valódi programkavalkád, izgalmas létesítmény-bejárás és szórakoztató sport-aktivitások várják a látogatókat. 

Nemzeti Atlétikai Központ / Fotó:  WA Budapest

Pár szabad hely híján beteltek a Nemzeti Atlétikai Központ és Szabadidőpark családi nyitónapjára meghirdetett versenypálya-avató futás regisztrációs helyei. A rendkívüli érdeklődés nem véletlen, hiszen június 17-én nyílik először lehetőség rá, hogy bárki, aki szeret futni kipróbálja és versenyezzen azon a vadonatúj, különleges borítású pályán, amelyen a világ legjobb atlétái küzdenek majd az érmekért augusztusban.

A szervezők célja, hogy minél többen átélhessék a különleges futóélményt, ezért ha szükséges, újabb futamokat indítanak, és teszik lehetővé a regisztrációt a https://csaladinyitonap.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon.

Budapest új sport- és szabadidőparkjának ünnepélyes nyitónapján nem csak a futópálya, de a hatalmas létesítmény egésze is megtelik élettel. Az előzetes érdeklődések alapján családok ezrei veszik birtokba az ingyenes fesztivál keretében a korábban Budapest szégyenfoltjának számító, szennyezett, barnamezős területből újjászületett 10 és fél hektáros parkot. 

A családok és baráti társaságok számára egyaránt érdemes még beírni a naptárba a nyitónapot, a kilátogatókat ugyanis igazi programkavalkád várja: játékos formában megismerkedhetnek az atlétika különböző versenyszámaival, ahogy a világbajnoksághoz kapcsolódó, rendkívül népszerű, Hétköznapi hős rendezvénysorozat állomásain korábban ezt már sokan megtehették. Emellett megnyílik és átélhető lesz, hogy milyen élmény a lelátóról szurkolni, de akár izgalmas létesítmény túrára is indulhatnak, bejárva a később a közönség elől elzárt területeket. A különleges napon még azokba a helyiségekbe is bejuthatnak, amelyekben az atlétika szuperhősei életük talán legfontosabb fellépése, a vb döntő előtt készülődnek majd a rajt előtti pillanatokban. 

A június 17-i nyitónapon bemutatkozó Nemzeti Atlétikai Központban augusztusban zajló budapesti atlétikai vb a világ legnagyobb sporteseménye lesz 2023-ban. Az augusztus 19-től augusztus 27-ig zajló versengésre több mint 200 ország, több mint 2000 atlétája érkezik, a hazai látogatók mellett óvatos becslések szerint csaknem 100 országból több tízezer külföldi vendég is várható.

Az utóbbi hetekben a korábbinál is nagyobb érdeklődés övezi Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét. Hónapokkal az atlétikai világbajnokság kezdete előtt elfogytak az összes programra érvényes, legjobb helyekre szóló „Szuperhős” bérletek. A vb kabalafigurája, YouHuu bejelentése óta pedig az egyes programokra szóló belépőkért is megindult a harc, van olyan versenynap, amelyre már csak korlátozott számban kaphatóak jegyek.





 





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás