Heti top: Marco Rossi rossz híreket kapott, könnyes búcsú a sikeredzőtől





Ilyen az edzők sorsa: Dárdai Pált folyvást faggatják az utcán, Marco Rossinak csőstül jön a baj a válogatottnál, Elek Gábort csodás siker után búcsúztatta a Fradi. Ezek voltak a Metropol legolvasottabb sportcikkei május 8. és 14. között.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.05.14.
Módosítva: 2023.05.14.
Marco Rossi válogatott Fradi dárdai pál

Szövetségi kapitány, itthon és külföldön dolgozó klubedző kézilabdában vagy éppen a futballban: a héten agyonkattintott cikkeink tanulsága, hogy az edzők sorsa ritkán fenékig tejföl. A május 8-ai hétfőtől 14-e vasárnapig tartó időszakban Marco Rossi, Dárdai Pál és Elek Gábor nehézségei is felkeltették a Metropol olvasóinak figyelmét.

Nem lesz egyszerű dolga Marco Rossinak a kerethirdetéskor, aztán a kezdőcsapat összeállításakor sem
Csőstül jön a baj, Marco Rossi törheti a fejét    Fotó: Nemzeti Sport

A Marco Rossi szövetségi kapitány vezette magyar labdarúgó-válogatott márciusban remekül kezdte az Európa-bajnoki selejtezőit (3-0 a bolgárok ellen), de a június közepén esedékes folytatás (június 17-én Montenegróban, 20-án itthon Litvánia ellen) előtt egyre több a kérdőjel a kerettagokat illetően.

Szinte nincs olyan csapatrésze a válogatottnak, amely ne kapott volna léket az utóbbi napokban, hetekben, hónapokban cikkünkben részletesen végigvettük a sokasodó gondokat.

***

Két vereség után, a közvetlen rivális Stuttgart ellen már a játékban és az eredményben (2-1) is meglátszott Dárdai Pál munkája a továbbra is kieső helyen szégyenkező Herthán.

„Az utcán és a szomszédságban azt kérdezgetik tőlem, hogy a csapat eddig miért nem küzdött ugyanígy. Pedig küzdött mindenki, csak nem együtt”

magyarázta a magyar fociedző, mielőtt a csapata pénteken vereséget szenvedett Kölnben.

***

Hatgólos hazai vereségük ellenére a franciaországi visszavágón 33-26-ra legyőzte a Metzet a Fradi női kézilabdacsapata, ezzel először bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe (a finálét június 3-án és 4-én a népligeti MVM Dome-ban rendezik, érdekelt a Győr is). 

A nem várt bravúr után jelentették be, hogy Elek Gábor vezetőedző a szezon végén, 15 év múltán távozik az FTC női kéziseinek éléről. A klub megható videóval búcsúztatta a sikeres szakembert, hírünkben természetesen ezt is megnézheted.





 





Ezeket olvastad már?
Történelmi sikerrel búcsúzna a Fradi edzője

Történelmi sikerrel búcsúzna a Fradi edzője

Messi nélkül minden jobb, Párizsban különös dologra készülnek

Messi nélkül minden jobb, Párizsban különös dologra készülnek

9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam

9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam

Sokak kedvence volt, te is licitálhatsz a Magyar Televízió ikonikus tárgyára

Sokak kedvence volt, te is licitálhatsz a Magyar Televízió ikonikus tárgyára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás