Elárulta a bennfentes, ez a paksi csoda titka





Nincs mese, a Duna-parti város a magyar labdarúgó gólkirályok „melegágya”. Ennek okát boncolgattuk a paksi együttes sportpszichológusával, Szabó Andrással.



Megosztás
Szerző: szs
Létrehozva: 2023.04.12.
labdarúgás paks gólkirály

Több NB I-es mesterlövésznek, Böde Dánielnek, Hahn Jánosnak, Ádám Martinnak és Simon Attilának is volt, és van köze a Pakshoz. Újabban pedig Varga Barnabás esélyes a gólkirályi címre az NB I-ben, ugyanakkor ne feledkezzünk meg Könyves Norbertről sem, aki jelenleg Diósgyőrben gyártja a gólokat.

Varga Barnabás
Varga Barnabás Fotó: Nemzeti Sport

Paks az egyetlen csapat az NB I-ben, amely csakis magyar futballistákból verbuválódott, és éppen ezért olyan családias a futballisták kapcsolata, mint sehol másutt az országban

 – kezdte Szabó András, a paksi csapat sportpszichológusa. – A játékosok fele legalább nyolc éve együtt játszik, ebből fakadóan egymás gondolatát is ismerik. A hangos szó az öltözőben ismeretlen, a srácok teljesítményorientáltak, ebből a városból senki sem vágyódik el.”

 

Vakon bíznak egymásban

Azt hallottuk, a múltban bizony előfordult, hogy egy korábbi edzőjük este tíztől gépkocsival ellenőriztette, otthon tartózkodnak-e a paksi futballisták.

Megesett ilyen, de ezzel a módszerrel a jelenlegi mesterünk, Bognár György nem él – válaszolta felvetésünkre a pszichológus. – Gyuri pontosan tudja, ki és melyik poszton szerepeltethető, ezért ok nélkül sose bontja meg a csapatszerkezetet. Különleges, személyre szabott taktikát ír elő, amivel a legtöbbet hozza ki játékosaiból.

Az edzésen a mennyiségi munka mellett szigorúan ügyel a minőségre. Olyan partneri viszonyt épített ki játékosaival, aminek hiányában nem létezne kohézió és jó eredmény sem. Amióta Szabó András Pakson dolgozik, megesett, hogy a kiesés réme fenyegette a csapatot, de a pszichológus kiemelte, ez a veszély Bognár ténykedésével szertefoszlott. 

 

Hetven centivel a talaj fölött

Hogy látja a 19 találattal gólkirályi listavezető Varga Barnabás válogatott jövőjét? – kérdeztük Szabó Andrástól. 

Marco Rossi szövetségi kapitány valamennyi NB I-es fordulóban szombaton és vasárnap igyekszik akár négy bajnoki meccset is meglátogatni. Úgy tudom, megakadt a szeme a pompás fejjátékú, Gyirmótról érkezett csatárunkon, akinek a talajtól való emelkedése mintegy hetven centi, amellett pedig a »labdaérzékenysége« unikum.

 – hangzott a válasz. Szabó egyébként biztosra veszi, hogy Varga elhódítja a gólkirályi címet. Ez pedig azt jelentené, hogy Hahn János és Ádám Martin után sorrendben harmadik szezonban adhatja a paksi csapat a magyar gólkirályt!





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás