RETRO RÁDIÓ

Januárban tarolt a Fradi, ők lehetnek az új sztárok





Mozgalmas januáron van túl a Ferencváros, a magyar rekordbajnok már három új érkezőt is bejelentett, valamint jelentős összeg ellenében eladta Aissa Laidounit a Bundesligába.



Megosztás
Szerző: ll
Létrehozva: 2023.02.01.
labdarúgás Fradi átigazolás

Magabiztos, kilencpontos előnnyel vezeti a magyar bajnokságot a Ferencváros, ezenfelül pedig készülhet az Európa-liga nyolcaddöntőjére. A szakvezetés a téli átigazolási időszakban sem tétlenkedik, igyekezett mélyíteni a keretet, januárban pedig három új játékost is az Üllői útra hozott. A magyar átigazolási időszak hivatalosan február 14-ig tart, azonban olyan helyről már nem jöhet új futballista, ahol lezárult az transzferszezon.

Myenty Abena a Slovan játékosaként játszott a Ferencváros ellen Fotó: Árvai Károly

Legelőször a 33-szoros rekordbajnok Myenty Abena szerződtetését jelentette be. A suriname-i középső hátvéd a Slovan Bratislavától érkezett, a szlovák együttesnél három bajnoki címet szerzett, valamint a szlovák kupát is elhódította. A 28 éves válogatott futballistáért 400 ezer eurót (155 millió forint) fizetett a Fradi, fizikai erejét és munkabírását sokat dicsérték.

Védő után jöhetett egy támadó, hosszas huzavona után Owusu Kwabena is zöld-fehér mezbe öltözött. A ghánai csatár a Qarabagot erősítette, többek között az augusztusi, Qarabag–Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtezőn is játszott, ő szerezte az azeriek egyenlítő gólját. Owusu idén 34 tétmérkőzésen tíz gólt és négy gólpasszt jegyzett, szerződése idén június 30-án lejárt volna, így a Fradi végül áron alul, 300 ezer euróért (116 millió forint) szerződtette.

Zárásként pedig egy másik középcsatár, Nikolai Baden Frederiksen is a magyar rekordbajnoké lett. A 22 éves, 34-szeres utánpótlás válogatott dán támadó a holland élvonalbeli Vitesse-től érkezett egy évre kölcsönbe, vételi opcióval. Frederiksen a Juventusnál nevelkedett, a 2020-21-es szezonban 18 gólt ért el az osztrák másodosztályban, ezután csapott le rá a Vitesse. A hollandoknál minden tétmérkőzést figyelembe véve 58 összecsapáson 13 gólt és három gólpasszt jegyzett, értékét 2,5 millió euróra (970 millió forint) becsülik.

Távozott viszont a katari világbajnokság után felkapottá vált Aissa Laidouni. A 26 éves tunéziai válogatott végül a Bundesligában szereplő Union Berlin ajánlatát fogadta el, a fővárosi klub 4,1 millió eurót (1,5 milliárd forint) fizetett a Ferencvárosnak az átigazolásért. Érdekesség, hogy Laidouni ezzel Schäfer András csapattársa lett. Az Union Berlin jelenleg a második helyen áll a német élvonalban, mindössze egy pont a hátránya a listavezető Bayern München mögött. Laidouni mellett Roko Baturina (Racing Santander), Rasmus Thelander (Aalborg BK) és Csontos Dominik (ETO FC Győr) távozott a klubtól.

 





 





Ezeket olvastad már?
„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

Bejelentették: Magyarország a 2027-es öttusa-vb megrendezésére pályázik

Bejelentették: Magyarország a 2027-es öttusa-vb megrendezésére pályázik

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás