Könnyes búcsú, galéria Mészöly Kálmán temetéséről





December 12-én, hétfőn tartották a korábbi legendás labdarúgó és vezetőedző, Mészöly Kálmán temetését. A búcsúztatáson a hozzátartozókon többszázan is lerótták tiszteletüket a Szőke Szikla előtt.



Megosztás
Szerző: ll
Létrehozva: 2022.12.12.
mészöly kálmán temetés gyász

Hétfő délután, a Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra a 81 éves korában elhunyt legendás magyar hátvédet, Mészöly Kálmánt. A szomorú eseményre kilátogatott Orbán Viktor miniszterelnök is, valamint rengeteg magyar kiválóság búcsúzott a Szőke Sziklától.





"Kálmánról a legfrissebb emlékeim, amikor a fia Géza Újpesten nálunk edzősködött, mert gyakran ő is megfordult nálunk. Csupaszív, jó ember volt, nagy vesztesége a futballnak" – mesélte Gyulai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke. Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke azt is elárulta, még a FIFA elnöke, Gianni Infantino is megemlékezett Kálmánról, a világ futballja is gyászolja őt.
"Mindenkihez mindig volt néhány kedves szava. Bennünket öttusázókat különösen szeretett. Tatán sokszor találkoztunk" – emlékezett vissza Fábián László olimpiai bajnok öttusázó.

Mága Zoltán hegedűművész is felidézte kedves emlékeit a hátvéddel.

Kálmán nagyon szeretett mulatni, sokszor muzsikáltam neki, mint ahogy itt a temetésen is a zenekarommal, méltóképpen búcsúztunk el tőle. Nagyon nagy futballista volt

Jónyer István világbajnok asztaliteniszező pedig egyik legjobb barátjától búcsúzott.
"Nagyon hiányzik, bele láttam a mindennapjaiba, együtt szenvedtük végig betegségét, előfordult, hogy a feleségével együtt segítettük őt öltöztetni. Egy életvidám, ragyogó ember volt."

Mészöly Kálmán 1941. július 16-án Budapesten született. Teljes játékospályafutása során, 1959 és 1972 között a Vasasban futballozott - az 1964-es Európa-bajnokságon bronzérmes lett a magyar együttessel, tagja volt az 1962-es és 1966-os világbajnokságon negyeddöntős válogatottnak, klubcsapatával négy bajnoki cím mellett (1961, 1962, 1965, 1966), három Közép-Európai Kupát (1962, 1965, 1970) nyert, 1962-ben pedig idehaza az év labdarúgójává választották. Szövetségi kapitányként 1982-ben kivezette a válogatottat a spanyolországi világbajnokságra.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás