Meglepő hír: már nem Kokó a Boksz Világszövetség főtitkára

Egyes sajtóértesülések szerint váratlanul leváltották Kovács „Kokó” Istvánt a Boksz Világszövetség főtitkári posztjáról.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.30.
távozás

Az Inside the Games információja szerint a váratlan leváltást követően átmenetileg már a görög George Yerolimpos tölti be a pozíciót. A görög sportszakember korábban 16 évig volt a Világ- és Európai Karateszövetség főtitkára.

Az IBA munkaköri leírása szerint a főtitkár feladatai közé tartozik „a kongresszus, az igazgatóság és az IBA bizottságai által hozott döntések végrehajtásának elősegítése„, valamint „az IBA Jövőképének formálása, az IBA márka védelme”.

Kokó az olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó kinevezésekor úgy érezte, rendkívül felelősségteljes pozícióba került, ahogyan mondani szokás a helyén van. Azóta újabb gyermeke született, immár négy-gyermekes családapa. Első házasságából született fiai, Bence és Gergő már huszonévesek, jelenlegi feleségétől Garami Katalintól néhány éve született Zalán, majd idén áprilisban egy újabb kisfiú.

A szövetség egyelőre még nem kommentálta a váltást, azonban több poszton is változtattak, és a tegnapi nappal írtak ki új pályázatot a főtitkári posztra, amelyre augusztus 16-ig lehet jelentkezni.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás