Mészöly Kálmánt meghatotta a Vasas feljutása





Mészöly Kálmán elérzékenyült vasárnap, amikor biztossá vált a Vasas feljutása a labdarúgó NB I-be. A piros-kékek egykori legendás játékosa kijelentette, ott szeretne lenni az angyalföldiek első élvonalbeli meccsén.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.03.
mészöly kálmán

Vasárnap biztossá vált a Vasas feljutása a labdarúgó NB II-ből, miután közvetlen üldözői közül a harmadik helyezett Diósgyőri VTK 2-1-re kikapott Budaörsön. Ez azt jelenti, hogy az angyalföldiek a következő idényben – a 2017/18-as szezont követően – ismét az élvonalban szerepelhetnek.

Mészöly Géza és Mészöly Kálmán Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Elcsuklott a hangja

Az egykori világválogatott futballistát, Mészöly Kálmánt nagyon megviselte, amikor négy esztendővel ezelőtt kipottyant az első osztályból imádott csapata, a Vasas. Nem véletlen, hogy az angyalföldi klub egykori legendás játékosának nagyon sokat jelentett a mostani siker.

– A vasárnapi fordulót követően beszélgettünk édesapámmal, akinek örömében elcsuklott egy picit a hangja, mert a Diósgyőr váratlan vereségének köszönhetően, a Vasas biztosan feljutott az NB I-be – mondta lapunknak Mészöly Géza.

Gyógyírt jelentett a siker

A 80 éves Mészöly Kálmán nem leplezte boldogságát, kijelentette, ott akar lenni a piros-kékek első hazai NB I-es mérkőzésén. Remélhetőleg telt ház előtti meccsen ünnepelné a szurkolókkal az új élvonalbeli csapatot.

– Édesapám, miután kilelkendezte magát, elmondta, a csapat sikere dopping neki is, köszöni a fiúknak és mindenkinek, hogy teljesítményükkel gyógyírt nyújtottak neki.

Újra az NB I-ben

Mészöly Kálmán azt is reméli, hogy nem csak átszálló jegyet váltottak az első osztályú bajnokságra. Bízik benne, hogy soha többé nem esik meg a kiesés szégyene a Vasassal, mert ennek a nagy múltú csapatnak kizárólag az első osztályban van a helye.

– Tegnap még megígért valami nagyon fontosat az édesapám – búcsúzott Mészöly Géza. – Mivel időnként lustának érzi magát, és nehezen tudjuk megmozgatni, vállalta, hogy ezután ráül a szobabiciklire, és rendszeresen használni fogja. Sétálni is elmegyünk, hogy majd teljesen fitten léphessen be az őszi idény első NB I-es Vasas-meccsére az Illovszy Rudolf Stadionba.





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás