Rengetegen aggódnak Csollány Szilveszterért, így segítenek az olimpiai bajnoknak





Mióta kiderült, hogy Csollány Szilveszter lélegeztetőgépre került, az egész ország egy emberként szorít a sportolónak. Közösségi oldalára rengetegen írnak megható és biztató szavakat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.12.
imádság

Csollány Szilveszter állapotáról utoljára tegnap kaptunk hírt, még mindig az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Covid-osztályán kezelik, továbbra is lélegeztetőgépen tartják, semmit sem javult az állapota. Helyzete válságos, egyelőre szóba sem jöhet, hogy lekerülhet a lélegeztetőgépről.

Eközben egy neve elhallgatását kérő orvos elmondta, hogy az úgynevezett ECMO-kezelés megmenthetné az életét: A fiatalabb szervezetek számára segíthet ez az eszköz az életben maradásban. Azonban csupán 30-40 darab ilyen van Magyarországon. A gép a beteg testén belül „végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását”. Ebben más, mint a hagyományos lélegeztetőgép, amely csak oxigént szállít be, és szén-dioxidot ki a tüdőből – mondta az orvos és hozzátette: „Ez a beavatkozás nagyon megterhelő, hiszen a szerkezet folyamatosan forgatja a beteg vérét, átvéve a tüdő és a szív szerepét” .

Erről a kezelésről többen is hallottak azok közül, akik biztató szavakat írtak Szilveszter közösségi oldalára, de ezenkívül is számos nagyon kedves hozzászólással öntenek erőt az olimpiai bajnokba még úgy is, hogy ő sajnos ezeket most nem tudja elolvasni, de – remélhetően – egyszer majd köszönetet mondhat ezekért.

„Gyógyulj meg, Bajnok! Küldöm az energiát és gondolok Rád!” – kezdte Dániel.

„Imádkozunk minden este érted, tarts ki, várunk vissza” – írta Tamás.

„Imádkozunk a felépülésedért! Bajnok! Szükségünk van rád!” – fűzte hozzá Zsolt.

„Meg kell gyógyuljon! Ő a kedvenc olimpikonom! Az a gyönyörű gyűrűgyakorlat 2000-ben, bőgtem a végén! Bajnok, ne add fel!” – biztatta Ildikó.

„Szilveszter! Erős vagy, gyűrd le ezt a nyavalyás vírust! Ismét szurkolok neked!” – írta Vencel.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás