Mégsem vonul vissza? Újra edzésre jár a magyar olimpiai bajnok





Nem tud elszakadni a birkózástól Lőrincz Tamás, aki visszavonult a tokiói olimpiai bajnoki címe után. A 77 kilós klasszis rendszeresen feltűnik az edzéseken, és a vasárnap véget ért oslói világbajnokságon is ott volt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.12.
birkózás

Nagy kérdés, hogy mit hoz a jövő a Lőrincz testvéreknek, Tamásnak és Viktornak. Áprilisban Budapest rendezi a birkózó Európa-bajnokságot, ahol szó se róla, mindketten közönségkedvencként indulhatnának.

Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet

Az 1988-as szöuli olimpián aranyérmes birkózó, Sike András hat éve első számú vezetőként dolgozik a kötöttfogású birkózóknál, és a jövőben is ezt teszi.

– A tokiói nyári olimpia után, amelyen egy arany- és egy ezüstérmet szereztünk a kategóriában, kis pihenőre volt szükségem – mondta Sike András a Metropolnak. – Novemberben ismét munkába állok a legjobbaknál, hiszen megkezdjük a felkészülést az áprilisi budapesti Eb-re.

Nagy kérdés, hogy a Lőrincz fivérekkel vagy immár végleg nélkülük?

– A 77 kg-ban olimpiai bajnok Lőrincz Tamás kiutazott a hétvégén befejeződött oslói vb-re, mert arra volt kíváncsi, hogy milyen a kategóriája mezőnye az olimpia után – folytatta Sike. – Hadd mondjam el, Tamás a szövetségben hivatalosan senkivel sem közölte, hogy befejezte a versenyzést.

Sike szerint előfordul az élsportolókkal, hogy miután magukban döntöttek a visszavonulásról, és arról nyilatkoztak is a sajtónak, hirtelen rádöbbennek, mennyire hiányzik a kedvenc sportáguk.

– Tamás is így van ezzel, ugyanis heti háromszor lejárt a válogatott keret tréningjére – fogalmazott Sike. – Amúgy én sem ismerem a terveit, mert nem beszéltünk róla, de bizonyosan a birkózásban marad.

A Lőrincz Tamás-kérdés nyitva maradt, amint azt sem tudjuk, hogy öccse, a tokiói második helyezett Lőrincz Viktor mihez kezd. A Honvéd birkózója a Metropolnak szűkszavúan nyilatkozott a további terveiről.

– Egyelőre pihenek – zárta rövidre a témát Lőrincz Viktor.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás