Megható emlékezés, elkészült Göröcs János síremléke





Szerdán megemlékezést tartottak a Megyeri úti temetőben Göröcs János síremlékénél, amely a napokban készült el. Az Újpest egykori labdarúgója tavaly hunyt el.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.28.
Göröcs János

Elkészült az egykori 82-szeres válogatott Újpesti Dózsa-labdarúgó, a tavaly februárban elhunyt Göröcs János síremléke, amely Strausz György kőfaragó mester munkája. A költségeket a Magyar Olimpiai Bizottság, az újpesti önkormányzat és az Újpesti Torna Egylet közösen fedezte.

Fotó: UTE.HU

Tegnap délelőtt az UTE Baráti Kör megemlékezést szervezett a Megyeri úti temetőben, ahol az Újpesti Dózsa korábbi legendás labdarúgója, Göröcs János sírja mellett gyűltek össze. A lila-fehérek történetének egyik legnagyszerűbb játékosának síremlékénél a korábbi csapattárs, Dunai Antal mondott beszédet. A 78 éves excsatár a Metropolnak elmondta, rengeteget köszönhetett Göröcs Jánosnak.

– Pályafutásom egyik nagy ajándéka volt, hogy Göröcs Titivel játszhattam együtt – fogalmazott lapunknak Dunai. – Különleges játékos volt, ráadásul nemcsak a pályán, hanem az öltözőben is vezérként viselkedett. Pár perccel a meccsek előtt, miután az edző elmondta a taktikát és kiment az öltözőből, Titi még külön velünk is szót váltott, rendre felhívta a figyelmet néhány részletre.

Göröcs János tavaly februárban, 81 éves korában hunyt el. VVK-döntős, kétszeres KK-győztes, KEK-gólkirály, olimpiai bronzérmes, világbajnoki 5. helyezett, és 5-szörös magyar bajnok volt. Pályafutását a Jutagyárnál kezdte, majd a Vasas Izzó játékosa lett, ahonnan 1957-ben került az Újpesti Dózsához. Tatabányán fejezte be a karrierjét, 362 NB I-es meccsen 109 gólt szerzett, a válogatottban 62 találkozón 19-szer talált a hálóba. Edzőként 1987-ben MNK-t nyert az újpestiekkel.

Dunai Antal elárulta, szerinte Göröcstől kapta a legtöbb gólpasszt a karrierje során.

– Titi nagyszerűen szervezte a játékot, és mértani pontosságú labdákkal hozott játékba minket – mesélte Dunai. – Nekünk Fazekassal, Benével és Zámbóval nem kellett mást tennünk, csak elindulni a kapu felé, aztán Göröcs négyünk közül azt indította, aki a legjobb helyzetben volt. Mindig jó ütemben érkezett a labda, csak át kellett venni és kapura küldeni. Óriási futballista volt!





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás