Csodálatos együttműködés! A V4-es országok a sportban is erősítik egymást

A Magyar Korfball Szövetség a Nemzetközi Visegrád Alap (International Visegrad Fund) támogatásával 2021. augusztus 19-22 között rendezi meg Agárdon a V4 országok – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – korfball edzőinek továbbképzését, amelyet a Nemzetközi Korfball Szövetség (IKF) felügyel és koordinál.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.12.
Összetartozás

A Visegrádi Alap rendszeresen hirdet pályázatot olyan programokra, amellyel támogatni tudja a régiós együttműködést a visegrádi országok között a kultúra és a sport területén. A Magyar Korfball Szövetség a cseh, a lengyel és a szlovák szövetségeket bevonva pályázott és nyerte meg a program támogatását.

A nemzetközi edzőképzésen a négy országból 45 testnevelő tanár, illetve korfball edző vesz részt

A képzést a Nemzetközi Korfball Szövetség (IKF) által delegált instruktor vezeti, a magyar szövetség Oktatási Bizottságának támogatásával. A program célja: egyfelől magas színvonalú képzés biztosítása a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák korfball edzők számára, másfelől alkalmat nyújt nemcsak sportági, de kulturális közösség kovácsolására is.

A Magyar Korfball Szövetség a továbbképzést azzal is támogatja, hogy a képzési programba bevon több mint 50, Agárdon edzőtáborozó utánpótlás korosztályú (9–15 éves) magyar játékost, akik részt vesznek a nemzetközi keretek között zajló edzéseken.

A képzést eredményesen elvégzők a Nemzetközi Korfball Szövetség „Level II” – a négyfokozatú rendszerben a második szintű – edzői minősítését kapják meg.

Az IKF reményei szerint a most kvalifikált edzői képesítést kapó résztvevők nagyban hozzájárulnak majd a korfball sportág népszerűsítéséhez a régióban.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás