RETRO RÁDIÓ

Csak a győzelem számít, továbbjutást vár a Fradi legendája a BL-ben





Egygólos hátrányban kezdi meg a Ferencváros a ma esti, Young Boys elleni visszavágóját a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójában. A korábbi klublegenda, Juhász István nem aggódik, továbbjutást vár.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.24.
Bajnokok Ligája

A Ferencváros egy hete 3-2-re kikapott a Young Boys ellen a BL-selejtező első meccsén. Ma este az 1-0-s hazai győzelem ezúttal csak hosszabbítást jelentene, ellentétben a korábbi szabályokkal, amikor idegenben szerzett több góllal a Ferencváros ment volna tovább. A továbbjutást érő kétgólos siker újabb BL-főtáblát érne.

Óriási a tét a Ferencváros számára (Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport)

Gondot okozott a műfű

Juhász István két Vásárvárosok Kupája döntőben és egy KEK-fináléban szerepelt a Ferencváros játékosaként. A 76 éves olimpiai bajnok labdarúgó a Metropolnak elmondta, a svájci meccsen nehezítette a Fradi dolgát a műfű.

– Nehéz dolga volt korábbi csapatomnak a berni műfüves pályán, ahol kiismerhetetlenül felgyorsult a labda – fogalmazott a Fradi-legenda. – Talán ez lepte meg az amúgy jól védő Dibuszt, továbbá láthattuk, hogy szinte nem volt olyan játékosunk, aki végig a talpán maradt volna. A műfűre képtelenség eltalálni, hogy alumínium, vagy műanyag cipőszeggel lépj pályára.

Az erőnlét dönt

Az egygólos vereség ellenére nincs baj; Juhász úgy véli, a mai visszavágón 90 perc után egy góllal nyer a Fradi, majd a hosszabbításban kiejti a svájci bajnokot.

– A svájciak nagyon jól lőnek távolról, de nem ez fog dönteni, hanem a jobb erőnlét – vélte Juhász István. – Ebben a tekintetben a Ferencváros a jobb állapotban van.

Juhász azt tanácsolja a Ferencváros edzőjének, Peter Stögernek, hogy Uzunit végleg vegye ki a 11-est rúgók közül. Nem először hibázik, Svájcban is rontott, és ez lelkileg feldolgozhatatlan.

Ötmilliárdos meccs

A Ferencváros számára 15,64 millió euró (nagyjából 5 milliárd forint) is a tét ma este a Young Boys ellen. Ha ugyanis a magyar csapat sikerrel jár, akkor ennyi a rajtpénz a Bajnokok Ligája csoportkörében. Az Európa-liga főtábláján – ahova az FTC akkor kerül, ha elveszíti a párharcot – lényegesen alacsonyabb ez az összeg, 3,63 millió euró.

Bajnokok Ligája, playoff, visszavágó

Ferencváros–Young Boys

(az első meccsen: 2-3)

ma, 21 óra, M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
Dibusz vagy Gulácsi? „Az úgy nem megy, hogy utálom a másikat"

Dibusz vagy Gulácsi? „Az úgy nem megy, hogy utálom a másikat"

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

Se bugyi, se más: teljesen meztelenül hempereg a kanapén az érzéki álomnő

Se bugyi, se más: teljesen meztelenül hempereg a kanapén az érzéki álomnő

Fradista gól is kellett az európai foci csodájához

Fradista gól is kellett az európai foci csodájához

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás