RETRO RÁDIÓ

Pólólegendánk állítja: sorban puskáztuk el az emberelőnyeinket





Bár az olimpiák történetében először kapott ki férfi vízilabda-válogatottunk a görögöktől, a 10-9-es fiaskó ellenére az olimpiai bajnok Szécsi Zoltán szerint a baki helyrehozható, mégpedig magyar idő szerint ma 11.20 órakor Japán ellen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.27.
magyar válogatott

A háromszoros olimpiai aranyérmes kapuvédő, Szécsi Zoltán egyenesen azt állítja, hogy második, kedden játszandó csoportmeccsünkön pólósaink kíméletlenül megszórják majd Japánt.

Varga Dénes és társai Japán ellen folytatják (Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport)

Tizenötből csak öt

A nyitó csoportmérkőzésen a görögök elleni 10-9-es vereségünknek két fő oka volt – kezdte a Metropolnak Szécsi. – Egyrészt sorban puskáztuk el az emberelőnyeinket, tizenötből csak ötöt váltottunk gólra, ami egy olimpián könnyelműség, másrészt pedig ritkán látni olyan pazar kapusteljesítményt, amivel Emmanouil Zervedasz meglepte Varga Dumiékat. Különösen a meccs hajrájában hárított remekül a 23 éves, sokra hivatott görög fiatalember. A vereség ellenére baj persze nincs, hiszen a japánokat simán megverjük, és haladunk tovább a legjobb nyolc közé kerülés felé.

Japán jól tartotta magát

Közben Japán elég nagy meglepetést okozott azzal, hogy mindössze 15-13-ra maradt alul az Egyesült Államok félelmetes fizikai erejű játékosaival szemben.

– Régi szokás: az első meccsen valamennyi, hazai környezetben játszó válogatott repülőrajtot próbál venni, de ez most Japánnak nem sikerült. Ráadásul bizonyosan ott munkál a házigazdában annak tudata, hogy a kilencszeres olimpiai aranyérmes Magyarországgal játszik. Azért viszont megjegyzendő, hogy a japánok a 2016-os riói olimpián meglepően olajozott vízilabdát játszottak.

Tilos a kétségbeesés

Szécsi biztos abban, hogy a görögök elleni vereség óta a magyar szakvezetés az emberelőnyös helyzeteket gyakoroltatta a játékosaival.

– A vereség sohasem kellemes, de a görögökről előzetesen is tudhattuk, hogy az emberelőnyös helyzeteiket kíméletlenül kihasználják. Mivel a hatos csoportból négy válogatott jut tovább, ezért nem aggódom. Közhely, de igaz: ha helyünk lesz a nyolc között, akkor rajtol számunkra érdemileg az olimpia. Szóval, nincs ok kétségbeesésre.





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás