Meglepetésre készül az olimpián Cseh László, vajon sikerülhet neki?





Egyelőre nem tudni, Cseh László úszó milyen eredményt ér el pályafutása utolsó olimpiáján Tokióban, de Hargitay András, korábbi szövetségi kapitány szerint sokszorosan megtette, amit elvárhattunk tőle.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.20.
olimpia úszás Cseh László

Fölösleges arról vitázni, vajon a 35 éves Cseh Lacit érdemes volt-e Japánba kivinni, elvégre időeredményével kiharcolta a jogot, hogy 200 vegyesen újra nekivágjon.

Cseh László utoljára célba veszi az aranyérmet Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezzel a sokszor és sokak által hangoztatott kijelentéssel tökéletesen egyetértek – nyilatkozta a Metropolnak Hargitay András, a magyar úszósport első világbajnoka, válogatottunk egykori szövetségi kapitánya. – Egy olyan tökéletes sportemberről van szó, akitől Japánban akár meglepő eredmény is elvárható, elvégre hetek óta célzottan erre a búcsúfellépésére készül.

Cseh László mindig is óriási harcos volt, egy olyan ember, aki ha egyszer valamit a fejébe vesz, azt – ha törik, ha szakad – megvalósítja. Mindennél többet mondó tény, hogy hosszú éveken keresztül a hátán cipelte úszósportunkat, 112-szeres magyar bajnok, négy olimpiai ezüsttel a tarsolyában.

Hargitay kiemelte Cseh László legfőbb heroikus cselekedetét: a 2016-os riói olimpián 100 pillangón késhegyig menő harcot vívott az amerikai Michael Phelpsszel, egy körömfeketényi választotta el attól, hogy legyőzze, de végül a dél-afrikai Chad le Closszal hármas holtversenyben szereztek második helyet (51,14 mp).

– Lacinak máskor kellett volna születnie, mert Phelps személyében egy olyan űrlény volt az állandó riválisa, aki kilopott a zsebéből legalább négy olimpiai bajnoki címet – húzta alá Hargitay. – Lacika minden idők legkiválóbb olyan úszója, aki olimpiai aranyérem nélkül fejezi be az úszást.

Hargitay András kalapot emel a BVSC-klasszis idei erőfeszítései előtt, szurkol azért, hogy bejusson a 200 vegyes július 28-án esedékes döntőjébe.

– De ha nem teszi, akkor is emelt fővel jöhet haza Tokióból – tette hozzá Hargitay.

A Cseh László–Michael Phelps olimpiai csaták: 2008, Peking: 200 vegyes: 1. Phelps 1:54.23 p, világcsúcs, 2. Cseh 1:56.52 200 pillangó: 1. Phelps 1:52.03 p, világcsúcs,2. Cseh 1:52.70, Európa-csúcs 400 vegyes: 1. Phelps 4:03.84, világcsúcs, 2. Cseh 4:06.16, Európa-csúcs 2012, London: 200 vegyes: 1. Phelps 1:54.27, 3. Cseh 1:56.22 2016, Rio de Janeiro: 100 pillangó: 2. Cseh, Phelps, Le Clos 51,14 mp (hármas holtverseny)

 





Ezeket olvastad már?
Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás