RETRO RÁDIÓ

Cseh Laci döntött, mikor hagyja abba az úszást

Már az is dilemmát okoz, elinduljon-e egyáltalán az egy évvel elhalasztott olimpián. Közel a búcsú.Megosztás
Szerző:
2021.05.28. 20:00
búcsú

Menni vagy nem menni az olimpiára, az itt a 35 éves Cseh László kérdése, amire a DIGI Sport híradója a törökbálinti uszodában igyekezett megtalálni a választ. Négyszeres olimpiai ezüstérmesünk elárulta, a feleségén is múlik, hogy ott lesz-e Tokióban, de ha elindul a játékokon, akkor utána biztosan visszavonul.

„Itt az ideje, hogy abbahagyjam az úszást”

„Az tudom, hogy Tokióban bármelyik lesz is – mondjuk a középfutam vagy a döntő – az utolsó úszásom, akkor az nemcsak ott, hanem az egész pályafutásom utolsó úszása lesz. Eldöntöttem, hogy ha továbbmegyek, akkor Tokióban lesz az utolsó versenyem, ha nem, akkor ez az Eb volt az utolsó, igazi nagy versenyem. Itt az ideje, hogy abbahagyjam az úszást. Lehet ezt még sokáig húzni-halasztani, meg sanyargatni magamat, de egyszer megálljt kell parancsolni az őrületnek” – nyilatkozta Cseh László a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

Az őrületig, avagy Cseh László ötödik olimpiájáig már csak hetek lennének hátra, világbajnokunk pedig nem egyedül hozza meg a végleges döntést a részvételről. „A feleségemen múlik nagyon sok, mert neki kell itthon maradnia, amikor én elutazom, és neki kell nélkülem lennie. Én úgy érzem, hogy a felkészülésben és a versenyzésben is ő az, akinek sokkal nagyobb dolgokat kell véghez vinnie.„

Aki pedig kételkedik a 200 vegyesen kvótás Cseh László gyorsaságában, figyelje meg, mire megy vele edzésen a 21 éves gyorsúszó-specialista, Németh Nándor. „Van, amikor ott úszik velem, és az istenért nem tudom megverni. Vannak olyan 200 gyorsok, amikor tényleg maxok maxán úszok, és egyszerűen ott jön mellettem, én pedig azt mondom, ezt nem hiszem el! Nagyon durva, és nem azért mondom, hogy fényezzem, hanem mert ez az igazság” – mesélte mosolyogva Németh Nándor, aki a budapesti Eb-n 100 gyorson országos csúccsal, 48 másodpercen belüli idővel lett negyedik.

Azt azonban hatszoros olimpiai érmesünk is tudja, hogy az Eb-n elért idején még javítania kell. „A második felével voltak kisebb-nagyobb problémák, a mell- és a gyorsúszással. Kicsit dinamikusabbá kell tenni a mellúszást, a gyorson pedig valahogy jobban kell bírnom majd, ez mindenképpen nagyon fontos. És ennél az időeredménynél sokkal jobb idő kell szerintem az olimpián ahhoz, hogy egyáltalán döntőbe kerülhessek.”

Ha pedig körülnézünk az úszóvilágban, igenis van olyan versenyző, aki 35 évesen még olimpiát tudott nyerni. „Anthony Ervin 50 gyorson lett olimpiai bajnok Rióban. Azt hiszem, 35 éves volt akkor. A 200 vegyes azért picit más szám, oda azért egy kicsit nagyobb állóképesség kell. Ilyen idős versenyzővel nem feltétlenül lehet találkozni, de azért mindig van rá példa, és lehet, hogy én leszek egy úttörő, és utat mutatok a többieknek.”

 

Ezeket olvastad már?
Sportbotrányok ide vagy oda, David Beckham akkor is szájon csókolta 12 éves lányát - Videó!

Sportbotrányok ide vagy oda, David Beckham akkor is szájon csókolta 12 éves lányát - Videó!

Michael Schumacher állapotával viccelődött a műsorvezető, népharag zúdult rá

Michael Schumacher állapotával viccelődött a műsorvezető, népharag zúdult rá

Kubatov Gábor: Itt nincs nagy és kis fradista, itt mindenki egyforma

Kubatov Gábor: Itt nincs nagy és kis fradista, itt mindenki egyforma

Becsajozott Szoboszlai barátja, mindenki a rapperlányt átkozza

Becsajozott Szoboszlai barátja, mindenki a rapperlányt átkozza

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás