Napok kérdése és tízezrek szurkolhatnak a Városligetben a magyaroknak





Több tonnás tornyot is építettek az Európa-bajnokság miatt.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2021.06.09.
Puskás Aréna városliget európa-bajnokság

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a szervezőkkel együtt az Eb minden helyszínén szurkolói zónával, faluval készül. Budapesten a kiemelt helyszín a Városligetben lesz.

Elkészült a torony

Néhány napja átadták azt az Eb-tornyot, mely a budapesti szurkolói zóna jelképe lesz. A műjégpályán felállított torony 25 tonna, 12 méter magas és 6 méter átmérőjű! Már az Eb első napján érkezhetnek ide a drukkerek, péntek este a Törökország–Olaszország meccsel rajtol a torna. A tömeg garantált, pláne akkor, amikor a magyar válogatott játszik majd. A mieink június 15-én a portugálokkal, négy nappal később a franciákkal játszanak, majd június 23-án Németországba utazik a csapat.

Gyülekező a Hősök terén

Az Európa-bajnokságon a nyolc pihenőnap kivételével a Hősök tere az egész torna alatt 13.00 órától éjfélig Óriáskivetítős Területként (Public Screening Area) funkcionál, ahol mintegy 30 ezer szurkoló örülhet a góloknak. A tér körülbelül 30 ezer fő befogadására alkalmas, a mérkőzések idején közösségi és sportprogramokra is számíthatnak az érkezők. Sőt, a magyar válogatott hazai meccse előtt a tábor innen vonul majd a Puskás Arénában.

Eb-szurkolók a kivetítő előtt: a magyar–belga meccs nézői a Kossuth téren (Fotó: Archív)

Sportolni is lehet

A Fan Zone másik részét a Futballfalu (Football Village) adja, amely az Olof Palme sétányon lesz megtalálható. Minden szempontból kiváló nézőtér, ahol nem csak a meccsek kötik majd le a drukkereket. Bőven akadnak majd szurkolói programok, lesz pihenősarok, Csók és Tánc kamera, szurkolói hangerőmérő és mindenféle egyéb közösségi aktivitás. Ezenkívül az érkezők kipróbálhatják erőnlétüket a teqballasztalokon, a minifocipályán, az élő csocsónál és egy izgalmas akadálypályán is.





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás