Visszatérnek a kulcsemberek: főpróbát tart a magyar válogatott





Főpróbát tart a labdarúgó-Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott. Marco Rossi együttese ma este Írországot fogadja a Szusza Ferenc Stadionban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.08.
Írország magyar válogatott Marco Rossi

Egy hét múlva már az Európa-bajnokságon lesz jelenése a magyar válogatottnak, amely ma este az írek ellen még tét nélkül hangolhat.

Marco Rossi az írek ellen már a kulcsemberekkel számol (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

Alakul a kezdőcsapat

Marco Rossi szövetségi kapitány pénteken a Ciprus ellen 1-0-ra megnyert első felkészülési találkozón több kulcsemberét kisebb problémák miatt pihentette. Ők minden bizonnyal ma este lehetőséget kapnak az írek ellen. Ennek nemcsak az az oka, hogy a szigetországiak jóval komolyabb játékerőt képviselnek – ötven hellyel előzik meg Ciprust a világranglistán és csupán tízzel vannak a magyarok mögött –, hanem az is, hogy az olasz szakvezető szerint az írek hasonló fizikai adottságokkal rendelkeznek, mint a csoportrivális franciák és németek. Így a futballisták számára a soron következő meccs kiváló tapasztalatszerzési lehetőséget kínál a párharcok tekintetében. Rossinak pedig segíthet megtalálni a kezdőcsapatát a fizikálisan erősebb ellenfelekkel szemben.

Folytatódhat a széria

Az írek elleni meccs nemcsak felkészülést jelent az Eb-re, a veretlenségi sorozat miatt is fontos. A magyar csapat az utóbbi tíz mérkőzésén nem kapott ki, legutóbb ilyen jó szériára húsz éve volt példa. Akkor a nemzeti együttes 2000 márciusa és 2001 áprilisa között 12 összecsapáson nem talált legyőzőre. Marco Rossi együttese legutóbb tavaly szeptemberben, az oroszok elleni Nemzetek Ligája-meccsen kapott ki utoljára.

Öt győzelem

A magyar válogatott eddig 12 alkalommal találkozott Írországgal, öt győzelmet aratott, ötször döntetlenre végzett, míg két alkalommal vereséget szenvedett. Érdekesség, idehaza rosszabb a mérlegünk, hat meccsen csupán egyszer jártunk sikerrel, 1969-ben világbajnoki selejtezőn 4-0-ra győztünk Budapesten. Az írek legutóbb 1991 őszén nyertek nálunk.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország–Írország

Szusza Ferenc Stadion

ma, 20 óra, tv: M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás