RETRO RÁDIÓ

Speciális szabályokkal készülnek, ha kitör a járvány az Eb-n





Rendkívüli intézkedéseket vezetett be az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) arra az esetre, ha az Eb alatt pozitív koronavírustesztet produkálna egy résztvevő.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.09.
koronavírus eb európa-bajnokság

A részben budapesti rendezésű, pénteken kezdődő Európa-bajnokságra készülő portugál válogatott összes játékosa, az edzők, valamint a stábtagok is negatív koronavírustesztet adtak. A vizsgálatot aggodalommal várta a magyar válogatott első Eb-ellenfele, mert múlt pénteken fertőzött személlyel kerültek kapcsolatba.

Marco Rossi együttese Portugália ellen kezd az Eb-n (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A legrosszabbtól tartottak

A portugál keret egyik játékosa, Joao Cancelo kiemelte: mindig aggodalomra ad okot, ha fertőzött emberrel kerülnek kapcsolatba, mert ilyen esetben hajlamosak azonnal a legrosszabbtól tartani.

Ez az egész tiszta szerencsejáték, a vírus egy olyan dolog, amelyről nem tudjuk megmagyarázni, miért kapja el valaki – tette hozzá a Manchester City futballistája.

A luzitánok múlt pénteken a spanyolokkal játszottak előkészületi meccset, amely után az ellenfél játékosa, Sergio Busquets pozitív tesztet produkált. Ezt követően felmerült, hogy a portugálokra karantén várhat.

Rendkívül intézkedések

Az UEFA speciális rendelkezéseket hozott arra az esetre, ha egy résztvevő pozitív tesztet produkálna egy Eb-meccs előtt. Ebben az esetben a játékosnak önkéntes karanténba kell vonulnia. Ha a csapata legalább 13 egészséges, negatív teszttel rendelkező labdarúgót fel tud vonultatni, akkor megrendezik a mérkőzést. Ha ez nem lehetséges, akkor 48 órán belül, új időpontban játsszák le a találkozót. Az UEFA ekkor más helyszínre helyezheti át a mérkőzést. Ha nem lehet eltolni az összecsapást, akkor 3-0-ra elveszíti a meccset az a résztvevő, amely miatt halasztani kellett.

Utolsó tesztmeccs

Portugália ma este Izrael ellen lép pályára előkészületi mérkőzésen Lisszabonban. A tervek szerint ezt követően Cristiano Ronaldo és társai a magyar fővárosba utaznak. A portugáloknak a budapesti Margitszigeten lesz a bázisuk a kontinensviadal alatt, és a kiírás szerint az első csoportmeccsüket jövő kedden a Puskás Arénában Magyarország ellen játsszák.





Ezeket olvastad már?
„Pokolian jól játszott” – Edzője áradozik a magyar fociválogatott sztárjáról

„Pokolian jól játszott” – Edzője áradozik a magyar fociválogatott sztárjáról

Tényleg magának köszönheti? Ezért bántják Szoboszlai Dominiket

Tényleg magának köszönheti? Ezért bántják Szoboszlai Dominiket

„Nem számítok meglepetésre” – Bozsik Péter megnevezte a kiesőket

„Nem számítok meglepetésre” – Bozsik Péter megnevezte a kiesőket

„Lenyűgöző látni” – Magyar válogatott focistáról áradozott ellenfélként a Bundesliga-edző

„Lenyűgöző látni” – Magyar válogatott focistáról áradozott ellenfélként a Bundesliga-edző

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás