Ronaldo a Margitszigetre, Mbappé Gárdonyba költözik





Júniusban a világbajnok Franciaországnak és az Európa-bajnoki címvédő Portugáliának is Magyarországon lesz a főhadiszállása a labdarúgó Eb alatt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.25.
európa-bajnokság

Napra pontosan három hét múlva, június 15-én lép először pályára a magyar válogatott az Európa-bajnokságon. Marco Rossi együttese a címvédő, Cristiano Ronaldóval felálló, Portugáliát fogadja a budapesti Puskás Ferenc Arénában.

Cristiano Ronaldo és társai Budapesten rendezkednek be (Fotó: AFP)

Ronaldo a Vasas-pályán készül

A portugál válogatott várhatóan június 10-én érkezik Budapestre, és közel két héten át lakik majd a magyar fővárosban. Sajtóhírek szerint Cristiano Ronaldót és társait a margitszigeti Grand Hotelben szállásolják el, és a Vasas angyalföldi stadionjában fognak tréningezni. A portugálok a mieink elleni meccset követően egy napra Münchenbe utaznak, ahol Németországgal játszanak, majd június 23-án ismét Budapesten lépnek fel, Franciaországgal találkoznak. Antonio Magalhaes, a portugál szövetség kommunikációs igazgatója már tavaly bejelentette, hogy biztosan Budapesten lesz a főhadiszállásuk, és ezt a napokban ismét megerősítette.

Gárdonyba költözik a világbajnok

A világbajnoki címvédő, Antoine Griezmannal felálló francia válogatottnak Gárdonyban lesz a bázisa az Eb-n. Didier Deschamps együttese a Vital Hotel Nautisban lakik majd, edzéseit pedig az Agárdi Parkerdő Sport- és Szabadidőközpontban tartja. Ugyanezt a két létesítményt választotta a közelmúltban a német U21-es válogatott a magyar–szlovén közös rendezésű korosztályos Eb idején. A franciák június 15-én Münchenben a németekkel, 19-én a Puskás Arénában a magyarokkal, 23-án pedig szintén Budapesten a címvédő portugálokkal találkoznak.

Gerával erősödött a válogatott

Gera Zoltán másodedzőként csatlakozott a magyar válogatott stábjához. Az U21-es nemzeti csapat szövetségi edzője azt követően érkezett a nemzeti csapathoz, hogy elődjét, az olasz Giovanni Costantinót kinevezték az MTK Budapest vezetőedzőjének. Gera öt éve, a 2016-os Eb-n még játékosként szerepelt, a portugálok ellen szerzett gólját a torna legszebb találatának választották.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás