Így tud kikapcsolódni a magyar szupertehetség az olimpia előtt





Barátnőjéről készített képet az ifjúsági olimpiai bajnok úszó. Nem fényképpel, hanem egy saját kezűleg festett alkotással lepte meg saját magát és barátait Késely Ajna, aki a műremekeket közösségi oldalán mutatta meg követőinek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.20.
Magánélet

A 2019-es úszó világbajnokság után jelentkezett be Ajna arra a tanfolyamra, ahol megismerkedett azzal a technikával, amely az ember jobb agyféltekéjét „dolgoztatta” meg leginkább. Mindehhez ecsetet kellett ragadnia, és az oktató segítségével és utasításait követve készítette el élete első festményét.

Új oldaláról ismerhettük meg Ajnát (Fotó: Földi D. Attila/Nemzeti Sport)

Sikerélményt nyújt a festés

Nagyon érdekes volt, amikor azt az utasítást kaptam, hogy azt próbáljam a papírra vinni, amit látok” - emlékezett a kezdetekre Ajna. „Szerintem mindenkinek ki kellene próbálni, hiszen nagy élmény, ráadásul még sikerélményt is ad a „művésznek”. Úgy gondolom, nem csináltam semmi különöset, de azért akkor egy kicsit beleszerettem a festésbe.”

Ajna elmondta, hogy az utóbbi időben a hosszúra nyúló edzőtáborozások, valamint az országos úszóbajnokságot követően kapott egy kevéske szabadságot Turi György edzőtől, s a megnövekedett szabadidejében ismét ecsetet ragadott. Egy fénykép alapján vetette papírra egyik legjobb barátnőjének arcképét, amely a visszajelzések szerint sok dicséretet kapott.

Fotó: Instagram

Jól jön egy kis lazítás

Nem a dicséretek miatt csináltam a képet, egyszerűen jól esett mással foglalkoznom, mert bizony már rám fért egy kis lazítás¨ – folytatta. „El kell mondanom, hogy nagyon kikapcsol a festés. De azért, mert szerettem volna elfogadható alkotást készíteni, bizony hat-nyolc órát piszmogtam vele, ameddig a nekem is tetsző kép elkészült. Persze azonnal megmutattam a szüleimnek, akik megnyugtattak, jó, amit csináltam. Bevallom, büszke vagyok magamra, de azért egyelőre még az úszás marad a főszereplő az életemben.”

(Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

Itt vannak a munkás hétköznapok

Késely Ajna elárulta, most pihenteti az ecsetet, ugyanis visszazökkent a munkás hétköznapokba, négy-hat óra edzéssel készül a közeledő megmérettetésekre, a budapesti Európa-bajnokságra és a nyári ötkarikás játékokra.

„Az valószínű, hogy az Eb-n még nem leszek csúcsformában, de ez nem baj, hiszen Tokióra kell kihegyeznem magam. Hogy ott milyen eredményt várok magamtól, az maradjon az én titkom, de annyit mondhatok, mindent megteszek a sikerért” – nyilatkozta diplomatikusan Ajna, aki a megterhelő tréningek után olvasással lazít, most éppen Szabó Magda csodálatos regényét, az Abigélt falja, és az angol nyelv tanulásával regenerálódik.





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Ennél édesebbet ma nem látsz, Hosszú Katinka újra megmutatta a kislányát

Ennél édesebbet ma nem látsz, Hosszú Katinka újra megmutatta a kislányát

Szoboszlai váratlan helyen bukkant fel; üvöltött a fájdalomtól

Szoboszlai váratlan helyen bukkant fel; üvöltött a fájdalomtól

Csoda és botrány a hokisoknál: itt a végleges döntés a kapitányról

Csoda és botrány a hokisoknál: itt a végleges döntés a kapitányról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás