Folytatódik az NB I, így készítik fel a pályákat a téli játékra - Fotók!

Nem jelent gondot a januári folytatás a labdarúgó NB I-ben, minden csapat pályára lép a hétvégén.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.22.
itt a tavasz

A téli szünet hosszát tekintve új rekord született az NB I-ben: kevesebb mint egy hónapig tartott a futball nélküli időszak. Amíg korábban a zord időjárás a februári és a márciusi rajtokat is kétségessé tette, ezúttal valamennyi helyszín alkalmas a játékra.

A Honvéd a ZTE-t fogadja vasárnap Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Segít a pályafűtés

Az Újpest holnap este a Fehérvárt fogadja. A lila-fehérek pályafenntartási vezetője, Somogyi Szabolcs elárulta, sokat köszönhetnek a pályafűtésnek.

- Hatalmas segítség a pályafűtés - mondta Somogyi az újpestiek honlapján. - Ez egy MLSZ-előírás, nélküle egyetlen első osztályú csapat sem rendelkezhet licensszel. Igazából a fűtés arra jó, hogy a növényben fennmaradjanak azok az anyagcsere folyamatok, amelyek ilyenkor zajlanak. Ezzel olyan körülményeket tudunk teremteni a gyepnek, mintha ősz vége, tavasz eleje lenne, nem pedig ez a zord -10-es fagyos idő. Ez egy fontos eleme a téli pályafenntartás repertoárjának.

Az Újpest a kilencedik helyről várja a folytatást.

Kiváló a játéktér

A Honvéd vasárnap a Zalaegerszeget fogadja, a kispestiek továbbra is „albérletben”, az Új Hidegkuti Stadionban játszanak. Ennek ellenére sem lehet panaszuk a körülményekre.

- Nagy öröm, hogy januárban ilyen remek körülmények között tudunk játszani - fogalmazott Pisont István, a Honvéd mestere. - Jó pálya várja a játékosokat, és ha az idő nem fordul még kritikusabbra, jó meccset játszhatunk vasárnap egy masszív, erős csapat ellen.

A kispestiek - az Újpesthez hasonlóan - a tabella alsó felében tanyáznak, vagyis a kiesés ellen küzdenek.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Erőltetett menet

Mostantól erőltetett menet vár az NB I-es csapatokra, hiszen a júniusban kezdődő, a magyar válogatott részvételével zajló Európa-bajnokság miatt 15 hét alatt kell befejezni az idényt. Ez idő alatt 17 bajnoki-, valamint öt MOL Magyar Kupa-fordulót tartogat a szezon, ráadásul március közepétől egy három hetes szünetet is beiktattak a versenynaptárba. Ebben a periódusban rendezik a hazai társrendezésű U21-es Európa-bajnokság csoportmérkőzéseit, valamint az A-válogatott első három vb-selejtezőjét.

A 17. forduló programja:

január 23., szombat:

Kisvárda-Mezőkövesd 14.30

Puskás Akadémia-Ferencváros 17.00

Újpest-MOL Fehérvár FC 19.30

január 24., vasárnap:

Budafok-MTK 13.30

Paks-Diósgyőr 15.45

Honvéd-ZTE 18.00

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás