Ettől tátva marad a szád, ennél gyönyörűbb focipályán nem focizott még csapat - Videó!





Norvégia egyik eldugott szegletében található a világ legszebb helyén épült focipályája.



Megosztás
Szerző: Komáromi Bence
Létrehozva: 2021.01.04.
látványosság

Henningsvaer egy 510 fős kis halászfalu, amely Norvégia északi részén Lofoten-szigetén található. Az itt lakók hagyományosan halászattal foglalkoznak, viszont van egy amatőr fociklubjuk, amelyhez dukált egy kis stadion is.

https://www.facebook.com/SoeBart/photos/a.784667468287413/1751268964960587/

Ez a sziklás szigetcsoport híres a széles öbleiről és zöld legelőiről, a környék gazdag tengeri halakban és még sasokat is láthatnak a közelben fészkelni azok, akik itt szurkolnak csapatuknak. A pálya kiemelkedik a szürke sziklák közül élénk zöld gyepével és fehér vonalaival. A Norvég-tenger a háttérben és az áramlások látványa lenyűgöző. Egy helyi amatőr klub a Henningsvær IL játszik itt. Szürreálisnak tűnhet, hogy míg a gyepen a labdát rúgják az emberek, a pálya szélén tőkehalak száradnak felakasztva. Míg a magyar gyerekeknek attól kell tartania, hogy a kerítésen átrúgott labdájuk ki ne essen az autók elé, addig az itt focizó norvég kisfiúknak a Norvég-tenger állataitól kell inkább féltenie a játékszerüket.

A gyönyörű környezetről több videó is található a legnagyobb videómegosztó oldalon, aki szívesen megtekintené a világ ezen szegletét, ne hagyja ki a megtekintésüket.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás