Parádés forma, Bognár Györggyel nem tudnak veszíteni

Az utolsó helyen állt a Paks labdarúgócsapata az NB I-ben, amikor szeptember 22-én Bognár György átvette a vezetését. Azóta veretlen a gárda.

Megosztás
Szerző: Metropol
2020.11.06. 13:45
paks nb 1 bognár györgy

Ha a pillanatnyi formát nézzük, akkor a legjobb formában lévő csapat, a Paks a leggyengébbet, a Puskás Akadémiát fogadja szombaton az NB I-ben. A paksiak az utóbbi öt meccsükön nem kaptak ki, míg a felcsútiak zsinórban négy vereséget zártak le a szerdai, Honvéd elleni győzelmükkel.

Bognár György eddig veretlen a Pakssal Fotó: Bors / Végh István

Utolsóról az élbolyba

A Paks szeptember 12-én, négy forduló után, nyeretlenül, egyetlen ponttal az utolsó helyen állt az NB I-ben. A legkevesebb gólt szerezte (3) és a legtöbbet kapta (10) a csapat, amelynél tíz nappal később edzőváltás mellett döntöttek. Osztermájer Gábor munkáját Bognár György vette át, és vele valósággal megtáltosodott a Paks. Azóta veretlen a gárda, legyőzte az MTK-t, a Diósgyőrt, a Zalaegerszeget és a Budafokot, míg a Honvéddal döntetlenre végzett. A „formatabella” alapján az utóbbi öt forduló során ugyanolyan teljesítményt nyújtott, mint az éllovas Ferencváros és a második Mol Fehérvár FC (négy győzelem, egy döntetlen). Immár a harmadik helyen áll a Paks, amely hat hete még a kiesés ellen küzdött.

Bognár csúcsot döntött

Bognár lett az atomvárosiak legjobban rajtoló edzője, amikor három győzelmet követően a negyedik összecsapáson sem kaptak ki. Ilyenre korábban egyik paksi edző sem volt képes. Azóta ráadásul már öt veretlen meccsén járnak. A paksi játékosok egyetértenek abban, hogy a vezetőedző érkezésével minden megváltozott. Az edzések rövidebbek, de sokkal pörgősebbek, hatékonyabbak lettek. Az 58 éves Bognár hozta magával a saját filozófiáját, a Paks támadóbb futballt játszik és a feljebb tolta a védekezését. A sikerek ellenére Lenzsér Bence, a csapat hátvédje visszafogott.

- Fontos, hogy nem bízzuk el magunkat, mindent reálisan látunk, és szombaton a Puskás Akadémia ellen otthon is győzni szeretnénk - mondta a 24 éves játékos a klub honlapján.

Hegedüs bekerült a válogatottba

Amióta Bognár György vezeti a paksiakat, Hegedűs Lajos lett a csapat első számú kapusa. A 32 éves hálóőr a nyáron szerződött a klubhoz, és az utóbbi öt bajnoki meccsén két alkalommal gólt sem kapott. A 32 éves kapus teljesítményére Marco Rossi szövetségi kapitány is felfigyelt, és előbb októberben, majd hétfőn is behívta őt a magyar válogatott keretébe.

Ezeket olvastad már?
Áldozatait szedi a VB-bukás! Távozik a spanyol válogatott szövetségi kapitánya

Áldozatait szedi a VB-bukás! Távozik a spanyol válogatott szövetségi kapitánya

„Látszik, hogy jó hangulat lesz” – egyre szépül a Nemzeti Atlétikai Központ

„Látszik, hogy jó hangulat lesz” – egyre szépül a Nemzeti Atlétikai Központ

Szilágyi Liliána édesanyja összeomlott

Szilágyi Liliána édesanyja összeomlott

Imádkoznak a legendáért: az életéért küzd Pelé

Imádkoznak a legendáért: az életéért küzd Pelé

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik