Kapás Bogi remekel, és jól viseli a bezártságot





Csütörtökön és pénteken a hetedik és a nyolcadik fordulóval folytatódik a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga.



Megosztás
Szerző: Szabó Tamás
Létrehozva: 2020.11.05.
kapás boglárka úszás

Három hete, október 16-án rajtolt el a Duna Arénában a Nemzetközi Úszóliga. Az azóta eltelt hat forduló során 12 versenynapot bonyolítottak le. Ma és holnap a hetedik és a nyolcadik kört rendezik meg a november 22-én záruló versenyen.

Kapás Boglárka és edzője, Virth Balázs Fotó: Somogyi Hírlap/ Lang Róbert

Kapás folyamatosan javul

Kapás Boglárka eddig három versenynapon szerepelt. A magyar világbajnok a NY Breakers csapatát erősíti, és legutóbb hétfőn úszott, 200 pillangón győzött, 400 gyorson harmadik lett. Edzője, Virth Balázs a Metropolnak elmondta, reméli, Bogi tovább javít az időeredményein.

- Nagyon elégedett vagyok Bogival, mert versenyről versenyre jobb eredményt ért el, 400 gyorson és 200 pillangón is rendre javított az idején - mondta Virth Balázs. - Számomra nem a helyezés, hanem az időeredmény a lényeg, és ez tényleg rendkívül biztató a jövőre nézve. Csütörtökön és pénteken kemény ellenfelek várnak rá. Azt szeretném, ha tovább javítana és ismét a legjobbját úszná.

Bírják a bezártságot

Virth Balázs szerint nem okoz gondot a bezártság.

- Olyan ez, mint egy edzőtábor, ahol általában három-négy hetet szoktunk eltölteni, hozzászoktunk már - fogalmazott Virth. - Itt annyi a különbség, hogy öt naponta tesztelnek minket koronavírusra, és minden héten van egy verseny, így könnyebben eltelik az idő. Bogiék csapata jó eséllyel továbbjut, így két hétig még itt leszünk.

Kapás Bogi a vőlegényével, a szintén a NY Breakerst erősítő Telegdy Ádámmal lakik egy szobában a verseny során. Mindketten pszichológus hallgatók, így tudják egymást mentálisan is segíteni.

- Nincsenek bezártsági tüneteink, tényleg olyan, mint egy edzőtábor – mondta Kapás Bogi az M4 Sportnak. - Sokat számít, hogy egy szobában vagyunk, szerintem ezért is bírjuk olyan jól.

Hosszú Katinka jól érzi magát

A Magyarországra érkezett úszók az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan „buborékban” élnek. Ebbe a Duna Aréna, a Dagály Strand 50 méteres, sátorral fedett nagymedencéje, az elsősorban Margitszigeten található szálláshelyek, és a csapatszállító autóbuszok tartoznak bele.

- Alapvetően mi úszók egyébként is ezt szoktunk csinálni világversenyekenmondta Hosszú Katinka. - Nincs nagy városnézés és mászkálás össze-vissza. Mindenki az edzésre, a versenyre és a pihenésre koncentrál, szerintem nekünk úszóknak nem annyira furcsa a helyzet a buborékban. Én nagyon jól érzem magam.





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás