Hanga Ádám idén már tényleg aranyat akar

A magyar válogatott játékosnak egyetlen bánata van csak: felnőtt aranyérmet még soha nem nyert.Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2020.10.06.
hanga ádám kosárlabda Barcelona

Három bajnokiból Három siker, a Barcelona nyáron elbukott döntő után rendesen bekezdett a bajnokságban. Nem csoda, Hanga Ádámék esélyesként jövőre meg akarják nyerni az aranyat.

Hiányzik az arany

A magyar válogatott Hanga Ádám tizedik éve szerepel európai topligában, de végső sikernek még egyszer sem örülhetett. Felnőtt pályafutása során még nem nyert bajnokságban, itthon, Olasz- és Spanyolországban sem. A Ripostnak a nyári, Baskonia elleni finálé után azt mondta, aranyérmet ígért kislányainak, de ezzel tud várni még egy évet. A Barca eddig menetel a pontvadászatban, minden meccsét megnyerte.

Fotó: Facebook

Meccsenként 23 perc

Hanga Ádám évek óta a spanyol liga egyik legjobb védőjátékosa, igaz, az idei találkozókon általában mindig a kispadról állt be. Így is a játékidőnek több, mint a felét a pályán tölti: átlagban 23 percet szerepel a parketten. Átlagban 6,7 pontot szerzett, a hárompontosokat 50 százalékkal dobta, 4,3 a lepattanó-, 2-es a gólpasszmérlege. A Bilbao ellen megnyert találkozón a meccs legjobbjának választották.

Esély az Euroligában

A Barca a nemzetközi fronton is harcol, sőt, a fogadóirodák szerint a katalánok a legnagyobb esélyesei a múlt héten elrajtoló Euroligának. A magyar játékos szerint a hazai liga mellett itt is meglehet a finálé.

„Én azt mondom, Spanyolországban és az Euroligában is döntőt szeretnék játszani, majd nyerni – főleg bajnokságot, mert az nekem még nem sikerült” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Hanga, akit a nemzetközi porondon sportdiplomáciai megtiszteltetés is ért. Bekerült az Euroliga játékos-szakszervezetébe.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás