Az év mérkőzése következik a foci Eb-ért!





Amíg a magyar válogatottat Szoboszlai Dominik hiánya sújtja, addig a bolgárok sem a legerősebb csapatukkal játszanak ma este a szófiai labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőn.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.08.
pótselejtező

Bulgária és Magyarország nem gyakori szereplője az Európa-bajnoki viadaloknak, de ma este egyikük óriási lépést tehet a jövő évi torna felé. A szófiai mérkőzés győztese november 12-én az izlandi-román összecsapás továbbjutóját fogadja az Eb-részvételért.

Szerdán délelőtt még Budapesten edzett a magyar válogatott Fotó: Nemzeti Sport

Ma este kénytelen lesz nélkülözni a legjobb játékosát a magyar válogatott Szófiában. A Salzburg koronavírusos esetei miatt Szoboszlai Dominik karanténba került, és bár ő maga nem fertőzött, a klub nem engedte el. Kleinheisler László sem játszhat, a kiváló középpályás sérüléssel küzd. Eközben a bolgárok Andrei Galabinov hiánya miatt szomorkodnak, ugyanis a kiváló csatárt nem engedte el a klubja, a Spezia. Ráadásul a csapatkapitány, Petar Zanev sem játszhat. Habár a CSZKA Szófia hátvédje kigyógyult a koronavírusól, a fertőzés szövődményeként tüdőgyulladással küzd.

A bolgárok megfiatalított nemzeti együttese - melyben 37 válogatottsággal Nyikolaj Mihajlov a legtapasztaltabb - az elmúlt két évben lejátszott 16 találkozójából mindössze egyszer győzött, emellett hatszor döntetlent játszott és kilencszer kikapott. Gólínséggel küzdenek, a legutóbbi hét meccsükön ötször nem találtak a hálóba. Szeptemberben a Nemzetek Ligájában Bulgária előbb 1-1-es döntetlent játszott a vendég írekkel, majd 1-0-ra alulmaradt Walesben.

A magyar válogatott számára óriási motivációt jelenthet, hogy ha sikerrel vívja meg a pótselejtezőket, akkor a jövő évi Eb-n két mérkőzést, a világbajnok franciák és a címvédő portugálok ellenit, hazai közönség előtt, a Puskás Arénában játszhatja. Négy éve remek teljesítményt nyújtott a magyar csapat a franciaországi Eb-n, ahol továbbjutott a csoportjából.

Ha Marco Rossi együttese most sikerrel jár, akkor a magyar válogatott először játszhat két egymást követő Eb-n.

A Bulgária-Magyarország mérkőzést csütörtökön 20:45-től játsszák.





Ezeket olvastad már?
Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Átlátszó felsőben mutatta meg hatalmas melleit a szégyentelen bombázó

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás