Öreg csatár nem vén csatár

A nőkkel ellentétben a jó csatárok bizony öregszenek Az európai topbajnokságokban már nem éppen "mai sütésű" támadók lődözik számolatlanul a gólokat. Cristiano Ronaldo a maga 35 évével még idén is jó volt vagy 23 gólra.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.09.10.
gólkirály

Az már más kérdés, hogy az olasz gólkirályi címért folyó versenyben a Juventus portugál csatára alulmaradt Ciro Immobilével szemben. Igaz, a Laziót erősítő támadó is elhullatta már csikófogait, hiszen a 30. évét tapossa, ez azonban nem akadályozta meg őt abban, hogy 28-szor bevegye az ellenfelek kapuját.

Még szerencse, hogy a fiatal csatárok becsületét megvédi a Salzburgból tavaly a Dortmundhoz szerződött 20 éves norvég Erling Haaland és a 24 éves, frissiben a Chelsea-hez igazolt, német Timo Werner. Előbbi a az osztrák bajnokságban 16, a jóval erősebb németben 13 találatot jegyzett, míg utóbbi 28-at, s ezzel a második lett a német tüzérségi rangsorban. A félistennek kikiáltott 21 éves Kylian Mbappé ugyan - társbérletben Ben Yedderrel - francia gólkirály lett 18 találattal, de hol van ez Robert Lewandowski 32 évesen összehozott 34 góljához képest.A Bayern München lengyel csatára egyébként ezzel megszerezte a legjobb európai góllövőnek járó Aranycipőt.

 

Topbajnokságok gólkirályai

 • Anglia: Jamie Vardy (Leicester, 33 éves) 23 gól
 • Franciaország: Kylian Mbappé (PSG, 21), Ben Yedder (Monaco, 30) 18-18 gól
 • Németország: Robert Lewandowski (Bayern München, 32 éves) 34 gól
 • Olaszország: Ciro Immobile (Lazio, 30) 28 gól
 • Spanyolország: Lionel Messi (Barcelona, 33) 25 gól
 •  

   

  Lanzafame az NB I-ben is varázsolt (MTI fotó: Illyés Tibor) A legtöbb magyar bajnoki gólt - 1945-46-ban 66-ot - szerző Deák Ferenc, a népszerű Bamba alig múlt 24 éves, amikor a felállította az azóta meg sem közelített rekordot. Dunai II Antal is mindössze ennyi volt, amikor 1967-ben először lett gólkirály. Fazekas László pedig még nem volt 23 éves, amikor 1980-ban a legjobb tüzér lett 36 találattal. A ma már 33 éves Davide Lanzafamét tavaly és tavaly előtt is megkoronázták, 18, illetve 16 gólja után. A legutóbb a Radó András (ZTE) szerezte a legtöbb gólt, 13-at az NB I-ben - 26 éves korában.

   

  Top hírek

  Hírlevél-feliratkozás