Honvédelem napja a Városligetben – nézd meg a legújabb harcjárműveket!





Láttad már a Magyar Honvédség high-tech eszközeit? Megnéznéd őket testközelből? Akkor ne hagyd ki a honvédelem napját!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.05.21.
Módosítva: 2023.05.21.
Honvédelem napja

Rendkívül látványos, izgalmas; a modern, high-tech Magyar Honvédség számos elemét bemutató családi nap vár minden érdeklődőt a magyar honvédelem napja alkalmából, a budapesti Városligetben május 21-én, vasárnap, 10 és 18 óra között.

programok 05. 21.
 

Lynx, Gidrán és Leopard statikus harcjármű-bemutató, Atlas légvédelmi rakétaindító-állvány és tűzszerészbemutató – a családi napon mindenki megtalálhatja a számára legérdekesebbet. Huszonkét honvédségi kiállító több mint kétszáz fővel készül, jönnek a vegyvédelmisek és a mélységi felderítők is. Aki nem látott még például Skylark 1-Lex pilótanélküli felderítőrepülőt, május 21-én megteheti! A tűzszerészek statikus bemutatója tűzszerész robottal, bombaruhákkal, pajzzsal, fémkeresővel és hatástalanított bombatestekkel színesíti a programot.

A toborzóponton airsoft- és lézerpuska-lövészet, VR-szimulátor, valamint mobil akadálypálya vár mindenkit és természetesen az önkéntes és szerződéses szolgálatról is itt lehet bővebb információkat kapni. A rendészeti járművek bemutatója és a közelharc-bemutatók mellett az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái tartanak többek között zenekari; díszelgő és gépjármű-technikai bemutatót.

Az MH Sportszázad standjánál olimpiai-, világ- és Európa-bajnok sportolókkal, valamint válogatott katonasportolókkal beszélgethetünk, illetve meghallgathatjuk a különböző világversenyekről szóló élménybeszámolóikat. Akik pedig szeretnének részt venni a honvédtiszt képzésben, azok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar sátránál kaphatnak részletes tájékoztatást a képzés elemeiről.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás