Csodáld meg a cseresznyevirágzást a Budai Arborétumban!

Tavaszi séta vezetéssel, történet meséléssel.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.04.08.
cseresznyevirágzás Budai Arborétum

"Vajon mit jelent a titokzatos kifejezés: hanami? És a sakura-ünnep? A japáncseresznye Japán nemzeti jelképe és a japán identitás része, virágzása az év legnagyobb eseményének számít. A szélben szálló tengernyi virágszirom között megfeledkezhetünk mindennapjainkról, miközben elcsodálkozunk a fajok és fajták különleges változatosságán.

Cseresznyeviragzas-Budan
Fotó: Facebook

Az élénkzöld áprilisi lombok, liliomfák, tarka tulipánok, nárciszok és ezernyi tavaszi virág között felfedezzük az arborétum titkait és történetét. Sziklakertek, örökzöldek, különleges növények között csatangolva meglátogatjuk az arborétum legidősebb, 120 éves fáit. Őket, akiknek saját története van.

Az erdős és ligetes sétányok mellett nagy múltú épületek húzódnak, hiszen a Budai Arborétum mindig is egy igen fontos kertészeti iskola, majd egyetem oktatási területe volt. Maguk az épületek is értéket képviselnek, sőt, kincseket rejtenek. A séta során belépünk az ajtókon és felfedezzük a múlt század második felének látványos emlékeit.

A Budai Arborétumba a belépés ingyenes, az általunk kért díj a helyszíni vezetés díja."
A sétát nem az egyetem szervezi, kérdéseiddel kérjük, hozzánk fordulj: +36202234745
További részletek itt: https://www.korzozzvelunk.hu/cseresznyeviragzas-budan/
A sétára jelentkezni itt lehet: https://www.korzozzvelunk.hu/setanaptar

Időpont: április 8., 10.15-12.45
Helyszín: Budai Arborétum

 

Top hírek

társasjáték

Társasjátékklub

„Szokásos, kéthetente ismétlődő klubunkra (minden eseményünk ingyenes) szeretettel várjuk a társasjátékokat kedvelő embereket!”

Hírlevél-feliratkozás