Wekerlei Garázsvásár Fesztivál





Idén ősszel már a 15. alkalommal leshettek be a wekerlei garázsokba és udvarokba a Wekerlei Garázsvásár Fesztivál keretein belül.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.10.
garázsvásár

A főszerep természetesen a vásározásé lesz most is, de persze újdonságokkal is készülünk - lesz központi helyszín, ahol tudtok kérdezni és útbaigazítást kérni, illetve néhány meglepetés előadást és attrakciót is elcsíphettek az udvarokban.

Fotó: Facebook

Ha a vásározás során megpihennétek, a wekerlei vendéglátók nagy örömmel várnak titeket egy bambira, ebédre vagy fagyira! A térképen megtaláljátok őket is!

A garázsvásár árusai már jó előre átfésülik a padlást, átválogatják a sufni tartalmát és átnézik a szekrények polcain tengődő, már nem használt tárgyaikat, amik a nagy napon új gazdára lelhetnek. A garázsvásár fesztiválra együtt készül a társasház, az egy udvarban árulók berendezik a vásárteret, kipakolják a gondosan elhelyezett asztalokra, padokra, takarókra portékáikat, hogy azok könnyebben átláthatóak legyenek és gyorsan új otthonra találjanak.

A gyakorlott vásározók már reggel nyakukba veszik a falut a városban és “kincses-térképpel” a kezükben sorra járják a vásározó udvarokat. Nem lehet előre tudni, hogy melyik helyszín rejti a nagyi kávétartójára a megszólalásig hasonlító omniás dobozt vagy a gyerkőc új kedvenc labdáját, így érdemes minél több udvart végiglátogatni. Az alkudozás mellett a vásár szuper alkalom arra, hogy felfedezd sosem látott wekerlei házak udvarait, megismerkedj az eddig ismeretlen vagy újonnan beköltözött szomszédokkal, összebarátkozz a tősgyökeres wekerlei arcokkal.

A garázsvásár helyszíne Wekerletelep, a kertvárosmozgalom elvei szerint épült “falu a városban”. Eredetileg munkástelepnek készült és a vidékről a fővárosba költöző munkásoknak adott otthont. A házak megjelenése változatos, mégis egységes. Te hány különböző típust találsz közöttük?

Nyitvatartás: 9.00-17.00

Részletek itt.





Ezeket olvastad már?
Mi fán terem az erdőfürdő? Most elmondják!

Mi fán terem az erdőfürdő? Most elmondják!

Ilyen a szülővé válás – interaktív előadások

Ilyen a szülővé válás – interaktív előadások

Zöld Jövő Szabadegyetem Palántabörze, palánta csere-bere

Zöld Jövő Szabadegyetem Palántabörze, palánta csere-bere

Program a Születés Hete jegyében – séta a születés minőségéért

Program a Születés Hete jegyében – séta a születés minőségéért

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás