A nukleáris és megújuló energiákról beszélgetnek





Kíváncsi vagy mekkora szerepe van a megújuló energiáknak, az atomerőművek mellett?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.10.
megújuló energiák

„Leváltható-e a nukleáris energia tisztán megújuló energiaforrásokra? Egyáltalán szükséges-e áttérnünk a teljesen zöld villamosenergia-termelésre? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatsz választ a Gépész Szakkollégium által szervezett kerekasztal-beszélgetésén. Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel május 10-én 20 órakor a Kármán Tódor Kollégium aulájában, ahol meghívott előadóink fognak beszélgetni a fenti témákról. A beszélgetés során lehetőségetek lesz nektek is feltenni kérdéseiteket.

Fotó: Facebook

A beszélgetés résztvevői:

– Dr. Aszódi Attila, a Nukleáris Technika Intézet egyetemi tanára, a Természettudományi Kar dékánja. A 2003-as áprilisi paksi üzemzavart követően 2004 júniusáig Paksra kiküldött miniszteri biztosként tevékenykedett, a fukushimai balesetet követően pedig az Európai Bizottság szakértőjeként vett részt az európai atomerőművek Célzott Biztonsági Felülvizsgálatában.

– Dr. Pálvölgyi Tamás, a Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék egyetemi docense, a BME Innovációs Tanács tagja. Főbb kutatási területei az éghajlatváltozás megelőzése, társadalmi-gazdasági hatásai, az éghajlati sérülékenység, alkalmazkodás és felkészülés, a fenntarthatóság, a természeti erőforrások, a környezetpolitika és a stratégiai tervezés.

A kerekasztal-beszélgetést pedig dr. Buzási Attila, szintén a Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék egyetemi docense fogja moderálni, akivel többek közt a környezetgazdálkodás című tárgy magas színvonalú előadásain is találkozhattatok.





Ezeket olvastad már?
Fülemülék éjszakája a Népligetben

Fülemülék éjszakája a Népligetben

Aktivitás Szenior Akadémia: Életünk fizikai szintje időskorban

Aktivitás Szenior Akadémia: Életünk fizikai szintje időskorban

Memóriatréning klub – tegyél a szellemi frissességedért!

Memóriatréning klub – tegyél a szellemi frissességedért!

Baba-mama klub – kapcsolódj ki, beszélgess!

Baba-mama klub – kapcsolódj ki, beszélgess!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás