Szennyvíztisztító-telepi nyílt nap

A 30-40 perces látogatás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.19.
Szennyvíztisztító

A Víz Világnapja alkalmából a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) Zrt. március 19-én, szombaton 8.30-tól 15.30-ig lakossági nyílt napot tart a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen (1238 Budapest, Meddőhányó u. 1.).

Fotó: Kelet-Magyarország

A nyílt napon megmutatják, hogy mi történik a szennyvízzel, miután otthon a lefolyókon keresztül távozik. A látogatók megismerhetik, hogy az ország egyik legkorszerűbb szennyvíztisztító telepén hogyan ártalmatlanítják a környezetre káros szennyvizet, miként alakítják azt át biogázzá, sőt azt is, hogyan kell helyesen használni a csatornarendszert. Az érdeklődő látogatókat szakemberek vezetik körbe. A csoportok negyedóránként indulnak.

A látogatók és dolgozók védelme érdekében az eseményen csak a rendezvény napján hivatalosan elfogadható védettséget tanúsító igazolvánnyal lehet részt venni. A biztonság kedvéért a rendezvény ideje alatt orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező! Az FCSM a program változtatásának jogát fenntartja (pl. járványügyi szigorítások esetén).

A rendezvény a KEHOP-2.1.7-19-2019-00012 azonosítószámú, „Mi változzunk, ne a környezet!” elnevezésű projekt keretében valósul meg.

Regisztrálni itt lehetséges.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás