Albertfalván az Adománybolt visszaállítása is a választás tétje

Farkas Krisztina itt született, tanult, és Albertfalváért dolgozik. A helyiek visszasírják az Adományboltot, amit ő kezdeményezett, de később be kellett zárni. Most újra kinyithat.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.06.08.
Albertfalva utca Újbuda király nóra

Farkas Krisztina közel 30 éve él Albertfalván, ebből 9 évig önkormányzati képviselőként, 2019-től pedig az Albertfalvi Lokálpatrióta Egyesülettel dolgozik az itt élőkért. Természetesen az idei Albertfalvi Mustrán is találkoztunk vele, amint éppen a kamaraerdei Erdőszéle Óvoda néptánc-bemutatóját csodálta Király Nórával.

Mindenki az ovisok néptáncát csodálta (Fotó: Fodor Erika)

Farkas Krisztina a 11. kerületben is született, a Gárdonyi Géza Általános Iskolába járt, a Corvinus Egyetem igazgatásszervezés szakát is itt, az egyetem Ménesi úti épületében végezte el.

Erdőszele ovisai gyönyörűen táncoltak (Fotó: Fodor Erika)

Elkötelezett közösségszervező munkájának eredménye többek között a 11. kerület első adományboltjának létrehozása, az Albertfalvi Közösségi Ház belső tereinek, illetve kertjének megújítása, két kutyafuttató létesítése, a kétfunkciós kosár- és focipálya felújítása, két új parkoló létesítése, több utca aszfaltburkolatának helyreállítása. 

Farkas Krisztina a Vegyész utcai egykori Adománybolt előtt... (Fotó: Fodor Erika)

Nagyon sokunknak volt óriási segítség a Krisztina által kijárt Adománybolt a Vegyész utcában. Azon túl, hogy jó minőségű ruhaneműhöz juthattunk hozzá elérhető áron, a háztartási eszközökről nem is beszélve, amiket újonnan nem engedhetünk meg magunknak, itt igazi, jó kis közösség volt. Ide jártunk társasági életet élni. Nem csak vásárolni jártunk ide, mi tudtunk egymásról, mint egy jó baráti közösség. Megsirattuk, amikor megszűnt, és azóta sincs ehhez hasonló hely a kerületben. Kértük Krisztinát, ha van rá mód, segítsen újranyitni valahol egy ilyen helyet a mi kerületünkben. Azt ígérte, ha lesz lehetősége, készen áll újra mindent elkövetni. Jó volna!” – mondta a mustrán Icuka, aki állandó törzsvendége volt a legendás Vegyész Adományboltnak, ahová nagycsaládosok éppúgy bejártak, mint a kisnyugdíjas albertfalvaiak.

Emlékkő az albertfalvi játszótér-parkban (Fotó: Fodor Erika)

A most itt élők életkörülményeinek javítása mellett Farkas Krisztinának szívügye a múltban Albertfalváért tevékenykedők emlékének őrzése is. Ezért állítottak a kezdeményezésére Albertfalva I. és II. világháborús hőseinek és első temetőjének emlékkövet, valamint a Tisztviselőtelep tervezői és híres lakói előtt tisztelgő emlékkövet. A jövő generációjáról sem megfeledkezve, a kerületi iskolásoknak helytörténeti versenyt indított.

Nézz bele, milyen jó hangulatú, igazi lokálpatrióta esemény az Albertfalvi Mustra!

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás