Milliárdos érdekek, százmilliós villák, csúcsautók a hulladéktüntetés hátterében

Az EU-s szabály ellen vagy "saját zsebre" tüntettek?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.07.15.
Módosítva: 2023.07.15.
fémhulladékipar jogszabály használtfém hulladéktüntetés

 Ahogy az ilyenkor lenni szokott a jómódú cégtulajdonosok ezúttal is munkavállalóikat tolták maguk elé, hogy a tüntetés még véletlenül se tűnjön saját személyes érdekeik előtérbe helyezésének.

Pénteken a MOL székháznál tüntettek azok a használtfém-kereskedők, akik sérelmezik az európai uniós szabályok betartása miatt bevezetett új rendszert. Ennek lényege, hogy az újrahasznosított fémhulladék arányát az eddigi 30 százalékról 65 százalékra emeljük Magyarországon.

Emiatt a magyar kormány a MOL-lal együttműködve új fémhasznosítási rendszert hozott létre.

A régi használtfém-kereskedők némelyike, egyes vélemények szerint saját személyes érdekeivédelmében támadja az uniós szabályok szerint bevezetett, környezetvédelmi okok miatt támogatható, 65 százalékos újra hasznosítást lehetővé tevő rendszert.

Mivel szerintük ez munkahelyeket veszélyeztet, hát munkavállalóikat maguk elé tolva szervezték a tüntetést. de aki ott volt láthatta, hogy a dolgozók mögött 40-50 milliós autókkal, mindent szemmel tartva szorosan ott voltak a használtfém-kereskedés „nagyágyúi” is…

A dolgozókat küldték az első sorba...
A főnökök szorosan követték a tüntetésre induló fémhulladék-gyűjtő alkalmazottakat.

 

A felvonuló menetet szorosan követték luxusautóikkal a fémhulladékipar „nagyágyúi”

 

A tüntetés központi figuráinak egyikére, Bakos Balázsra nemrégen százmilliós villája és a jogszabályokat, műemlékvédelmi előírásokat semmibe vevő magatartása miatt a Magyar Narancs és a 24.hu is felfigyelt. Bakos azért került a baloldali sajtó célkeresztjébe mert sok százmilliós, műemléki védelem alatt álló villáját, illetve annak közvetlen környezetét jogszabályokat semmibe véve építette át…

 

Akár 1 milliárdot is megérhet...

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás