Felvidéki tortácskákat az egész családnak!

Ezzel a mesefinom és mutatós süteménnyel egy kedves régi ismerős, Zahári Helga lepett meg. Az édesanyjával együtt készítette már a karácsonyi ünnepekre hangolódva, és külön öröm, hogy egy közös ismerőstől származik a recept.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.12.17.
Módosítva: 2023.01.12.
Tortácskák

„A felvidéki tortácskát még Kinga nővértől tanultam, amikor ti még kicsik voltatok, ő készítette a barossi társaságnak. Most már megtanítottam a lányomnak is, és ajánlom a Metropol olvasóinak is, mert nagyon finom és kelendő” – mondta el Zahári Helga édesanyja.

Hozzávaló

Piskóta

20 dkg cukor

25 dkg liszt

2 evőkanál kakaó

8 tojás

8 kanál forró víz – csapból eresztve

½ csomag sütőpor

Krém

fél liter tej

3 evőkanál liszt

25 dkg vaj

2 csomag vaníliás cukor

10 dkg porcukor

étcsoki

kókuszreszelék

Felvidéki tortácskáék olvasói recept
Nemcsak guszta, de finom is! Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

Piskóta

A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük, kanalanként adva hozzá a forró vizet addig, míg sűrű krém lesz. A fehérjét külön felverjük (egy pici cukorral). A sárgájás krémbe adagoljuk apránként a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd lapáttal egyenletesen eloszlatva hozzáadjuk a fehérjehabot. A piskótát 180 fokon kisütjük. Ha kész, kiszaggatjuk és kettévágjuk korongokra.

Krém

A tejet megmelegítjük és a lisztet beleszitálva csomómentesre főzzük. Hagyjuk hűlni, és csak langyosan keverjük ki vele a vajat úgy, hogy szeletenként adjuk hozzá. A kihűlt krémet beletöltjük két korong közé, az oldalát meghempergetjük a kókuszreszelékben és a tetejére csokit olvasztunk.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás