
Ezzel a mesefinom és mutatós süteménnyel egy kedves régi ismerős, Zahári Helga lepett meg. Az édesanyjával együtt készítette már a karácsonyi ünnepekre hangolódva, és külön öröm, hogy egy közös ismerőstől származik a recept.
„A felvidéki tortácskát még Kinga nővértől tanultam, amikor ti még kicsik voltatok, ő készítette a barossi társaságnak. Most már megtanítottam a lányomnak is, és ajánlom a Metropol olvasóinak is, mert nagyon finom és kelendő” – mondta el Zahári Helga édesanyja.
20 dkg cukor
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
8 tojás
8 kanál forró víz – csapból eresztve
½ csomag sütőpor
fél liter tej
3 evőkanál liszt
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
étcsoki
kókuszreszelék
A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük, kanalanként adva hozzá a forró vizet addig, míg sűrű krém lesz. A fehérjét külön felverjük (egy pici cukorral). A sárgájás krémbe adagoljuk apránként a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd lapáttal egyenletesen eloszlatva hozzáadjuk a fehérjehabot. A piskótát 180 fokon kisütjük. Ha kész, kiszaggatjuk és kettévágjuk korongokra.
A tejet megmelegítjük és a lisztet beleszitálva csomómentesre főzzük. Hagyjuk hűlni, és csak langyosan keverjük ki vele a vajat úgy, hogy szeletenként adjuk hozzá. A kihűlt krémet beletöltjük két korong közé, az oldalát meghempergetjük a kókuszreszelékben és a tetejére csokit olvasztunk.
Mert bár hiába kiváló az alapajánlat is, azért mégiscsak más, ha két hatalmas, barna szempár néz az érdeklődőkre egy ingatlanból.
Régi fazonok, de új formában térnek vissza,
Hogy lesz egy arisztokrata nagyasszonyból kórházi ápoló, a rajongott múzsából árvák mentője?
A hétvégén Veszprémben elkezdődik az egész évben tartó buli!
A szakértők alaposan kielemezték a legnépszerűbb étrendeket, és felállították a legegészségesebbeket a képzeletbeli dobogóra.
Mindössze két dolog kell, és már is minden csillogni fog.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre