Jubileumi szonátaestet ad Fehér Csaba és Taraszova Brigitta





Pályájuk során sok-sok koncertteremben megfordultak már együtt is, de az Óbudai Társaskörben is visszatérő vendégek lesznek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.11.20.
Módosítva: 2023.11.20.
dúr szonáta program zongoraművész

Program:
Beethoven: G-dúr szonáta
C. Franck: A-dúr szonáta

Szünet

Weiner Leó: D-dúr szonáta

Taraszova Brigitta zongoraművész zenész családból származik – tanulmányait édesanyjánál, Taraszova Mariannál kezdte a tiszafüredi zeneiskolában, majd nála is folytatta a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában. Végzősként megnyerte az országos szakközépiskolai zongoraversenyt, valamint megkapta az iskola Kodály-díját. 2009-ben felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, tanárai Lantos István, Nádor György és Gulyás Márta voltak. Számos nemzetközi kurzuson vett részt itthon és külföldön, több nemzetközi verseny díjazottja. Jelenleg a Zeneakadémia korrepetitora és aktívan koncertezik. Rendszeresen fellép a Budapesti Fesztiválzenekar és a Magyar Rádió művészeivel.

Fehér Csaba és Taraszova Brigitta jubileumi szonátaestje
Fotó: Facebook

Fehér Csaba hegedűművész zenész családból származik. Zenei tanulmányait Tfirst Zoltánnénál, Németh Zsuzsannánál kezdte, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen pedig Perényi Eszter, majd Szabadi Vilmos osztályába járt. Hangszeres és kamarazenekari felkészültségét Kováts Péternél fejlesztette tovább. 2012-től kamarazenekarokban játszik, a Mendelssohn Kamarazenekar szólamvezetője, a Liszt Ferenc Kamarazenekar visszatérő vendégművésze, megfordult az Anima Musicae Kamarazenekarnál és a Budapesti Vonósoknál is. A MÁV Szimfonikus Zenekarban szólamvezető, a Magyar Állami Operaházban első hegedűs, az Alba Regia Szimfonikusoknál koncertmester, az International Festival Ballet & Orchestra Társulatban koncertmester és szólóhegedűs volt. 2021-től alapító koncertmestere és vezetője a hazai és nemzetközi versenygyőztesekből álló Kamara Szólisták zenekarnak.

A két művész a Liszt Ferenc Zeneakadémián Gulyás Márta kamaraosztályában kezdett együtt muzsikálni. 2010-ben, majd 2013-ban hegedű-zongora szonáta kategóriában első díjat nyertek az Országos Weiner Leó Kamarazene versenyen. Második győzelmük adja most 10 éves jubileumi koncertjük apropóját, amelyen az akkor is játszott Weiner Leó D-dúr szonáta mellett Beethoven virtuóz G-dúr, és César Franck A-dúr szonátája csendül fel. 
Jegyár: 3000 forint, szenior: 1500 forint
Időpont: november 20., 19.00
Helyszín: Óbudai Társaskör, Till Ottó Terem
 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás