„Vagyok az élő suhanás" – Szabó Magda arcai





„Pár nappal 106. születésnapja után egy összegző esttel idézzük meg személyét és kultikus műveit."



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.10.17.
életmű dráma család

Szabó Magda a XX. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotója, lírai és prózai életművében a valódi élet, a személyes kapcsolatok, viszonyulások mellett az emberi drámák megjelenítésére törekedett, bemutatva a helyünket a történelemben, egyben pedig a létezés egyetemes kérdéseire keresi a választ. Népszerűsége kulcsa tehetsége, műveltsége, könyveinek befogadhatósága, többrétegűsége és kérlelhetetlen őszintesége, valamint az, hogy pályája elejétől komolyan vette az olvasót.

Fotó:  Facebook

Bemutatkozik a pályáját kezdő költő, a tiltásban tanárrá váló alkotó, a feleség, a prózaíró, az örök mérce, a sikeres és a magának élő író. Sokadik estünk ez Szabó Magda körül, akihez több generációnak van kapcsolódási pontja. Szabó Magda bátor szerző, műveiben mások mellett saját élete és családja is terítékre kerül, ami a traumák oldását vagy feloldhatatlanságát is megmutatja.

Tartsanak velünk ezen az ünnepi Szabó Magda-esten, ahol a szövegeket felolvasószínházban Verebes Linda és Pindroch Csaba színművészek tolmácsolják, író vendégeinkkel pedig személyes kapcsolódásaik és számukra fontos szövegeik által kerülhetünk közelebb a kikerülhetetlen életműhöz.

Közreműködők:
Szabó T. Anna költő, író
Grecsó Krisztián író, költő
Verebes Linda színművész
Pindroch Csaba színművész
Háziasszony: Juhász Anna irodalmár

Október 17., 19.00
Helyszín: Várkert Bazár
További részletek itt olvashatók.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás