RETRO RÁDIÓ

Bédekker – Fotós beszámoló a nagyvilágból: Szaúd-Arábia





Újra indul a Bédekker a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A programsorozat célja, hogy fotográfusok és fotográfiával foglalkozó elméleti szakemberek vagy utazók saját képeiket vetítve meséljenek egy-egy kultúra vagy ország felfedezéséről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.03.23.
Módosítva: 2023.03.23.
fotográfusok, Bédekker

A képes úti napló egyike a legkorábbi fotográfiai műfajoknak, hiszen a fotográfia felfedezése óta az utazásoknak, expedícióknak nélkülözhetetlen kelléke a fényképezőgép. A képes beszámolók nem csupán dokumentációként vagy híradásként szolgáltak, de az idegen tájak, városok, kultúrák a „Másik” megismerésének lehetőségét is magukkal hozták.

Fotó: Facebook

A XXI. században, amikor a digitális technológia révén a világ szinte bármely pontja elérhetővé és megtekinthetővé válik technikai képeken keresztül, különösen fontossá válnak a személyes élmények és beszámolók.

Idei első vendégünk Szűcs Péter író, újságíró, fotós és világutazó, aki az első Budapestről Szaúd-Arábiába tartó repülőgépre váltott jegyet, hogy a világtól hosszú ideig elzárt országot felfedezze a hazai közönségnek utazós blogja, a PetersPlanet platformjain keresztül.

„Mit tehet a fotós, ha egy olyan országba indul, amiről alig lehet tudni valamit, viszont rengeteg intelmet hallani arról, hogy miért nem lehet embereket fotózni vagy megszólítani egy nőt? Izgalmas, kalandos, képes élménybeszámoló egy eddig ismeretlen, felfedezetlen országból, Szaúd-Arábiából.”

Az eseményen a részvétel ingyenes.
Időpont: 2023. március 23., csütörtök, 17.30 óra
Helyszín: Capa Központ, Stúdió





 





Ezeket olvastad már?
Erdélyi történetek – dokumentumfilm-sorozat – két filmet is vetítenek

Erdélyi történetek – dokumentumfilm-sorozat – két filmet is vetítenek

Tangó a Szépkorúak Klubjában

Tangó a Szépkorúak Klubjában

Újpalotai Kreatív Műhely – Maria Rivans nyomán

Újpalotai Kreatív Műhely – Maria Rivans nyomán

Harcsa/Keszég/Márkos/Benkő/Pándi: Kassák

Harcsa/Keszég/Márkos/Benkő/Pándi: Kassák

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás