Samsara a Bem Moziban





Samsara – A lét örök körforgása – színes, szöveg nélküli dokumentumfilm, 102’, 2011.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.01.02.
Módosítva: 2023.01.02.
film baraka vallás

A Samsara felfedező út, spirituális utazás: fájó mélységekből szárnyal a csodák felé, megvilágítja a kapcsolódási pontokat az emberiség és a természet között.

Fotó: Facebook

A Samsara Ron Fricke és Mark Magidson, a Világok arca: Baraka és a Chronos díjnyertes készítőinek alkotása. Filmjük merőben új vizuális és zenei élmény; művészi alkotás, kiemelkedően egyedi a filmszínházak műsorán.

A samsara (szamszára) szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a film kiindulási pontját is: Fricke és Magidson azt a megfoghatatlan, mégis működő összekapcsolódási pontot kutatja, mely a keleti vallások szerint átível életeinken, újjászületéseinken.

A stáb öt éven keresztül, öt kontinens 24 országában forgatott. A csodálatos felvételeket 70 mm-es filmre rögzítették, valójában ennek köszönhető a döbbenetes vizuális élmény, melynek alapját a szent földek, a katasztrófa sújtotta övezetek, ipari komplexumok és természeti csodák adják. A Világok arca: Barakához hasonlóan narráció és leíró szövegek nélküli, teljes mértékben a befogadó (néző) által megélt, behatásokat mellőző alkotás semmiképpen sem hagyományos dokumentumfilm. Ösztönző ereje hatalmas: a lélegzetelállító képek és a transzcendens zene teljes egésszé állnak össze, ötvözve a letűnt világot a maival.

Rendezte: Ron Fricke
Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

Időpont: január 2., hétfő 18.30
Jegyár: 1600 forint
 





 





Ezeket olvastad már?
Tanulj meg viselkedni, hogy magabiztosabb légy!

Tanulj meg viselkedni, hogy magabiztosabb légy!

Egy diplomata élményei a világ körül

Egy diplomata élményei a világ körül

Egy szivárvány nemzet hazája: Dél-Afrika – Előadás

Egy szivárvány nemzet hazája: Dél-Afrika – Előadás

Így vált Angyalföld iparvárossá – Helytörténeti hétfő

Így vált Angyalföld iparvárossá – Helytörténeti hétfő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás