RETRO RÁDIÓ

Mesék a fényben – adventi múzeumpedagógiai foglakozás





Izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozásra várják a gyerekeket, ahol a karácsonyi hagyományok, szokások nyomába erednek a szervezőkkel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.12.28.
mese Ünnep

„Mióta állítunk karácsonyfát és miért éppen szaloncukor kerül az ágaira? Hogyan ünnepelték a karácsonyt a királyi család tagjai, amikor éppen Budán tartózkodtak?

Fotó: Facebook

De megcsodáljuk a fényárban úszó Szent István-terem csodálatos Zsolnay-díszítését, és arról is beszélgetünk, milyen motívumokkal adóztak a karácsony előtt a híres pécsi gyárban. Végül mindenki elkészítheti magának a Zsolnay ihlette saját karácsonyfadíszét.
Ajánlott korosztály: 6–11 éves korig
A programot 6-11 éves korosztály számára alakítottuk ki, így kérjük, ennek megfelelő korú gyermek számára váltsanak jegyet, hogy a foglalkozást minden résztvevő tudja élvezni!
Kérjük, hogy a gyermek felnőtt kísérővel vegyen részt, a regisztrációs jegyet rakja a kosárba. (1 gyermeket 1 fő, 2 vagy annál több gyermeket maximum 2 felnőtt tudja kísérni.)
A kiállítás befogadóképessége korlátozott, ezért felnőtt kísérők részben tudnak részt venni a foglalkozáson. A program ideje alatt a kísérők a Szent István-terem II. emeletén található A Hauszmann-sztori című kiállításunkat ingyenesen tekinthetik meg, felnőtt kísérő jegyük bemutatásával.”

Időpont: december 28. 11.00–12.00
Találkozási pont: Hunyadi-udvar, karácsonyfa (Budavári Palota)
A foglalkozás helyszíne: A Hunyadi-udvar, majd a Szent István-terem.





 





Ezeket olvastad már?
Robotálmok - premier előtti vetítés

Robotálmok - premier előtti vetítés

Húsvét az Állatkertben

Húsvét az Állatkertben

Gyöngyhajú lány balladája - az Omega musical a Kőrösiben!

Gyöngyhajú lány balladája - az Omega musical a Kőrösiben!

Mazsola és Tádé - Dörmögő Dömötör Színház

Mazsola és Tádé - Dörmögő Dömötör Színház

Top hírek

látványetetés

Húsvét az Állatkertben

Állatos élményprogramokkal, tojásvadászattal, kézműveskedéssel és számtalan látnivalóval várják a látogatókat, nagypéntektől húsvét hétfőig!





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás