RETRO RÁDIÓ

Brazília, Riótól az Iguassu vízesésekig - világjáró sorozat





„Kirándulást teszünk Brazília két legszebb gyarmati korszakból származó kisvárosába Paratiba és a Riot körülvevő hegyek egyikében megbúvó Petropolisba, ahol az utolsó brazil császár, II. Péter nyári palotája volt.”



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.28.
világjáró brazilia

„Brazília majdnem százszor akkora, mint Magyarország. Dél- és Latin-Amerika legnépesebb és legnagyobb kiterjedésű országa. Még belső repülőjáratokkal sem érdemes vállalkozni arra, hogy valaki néhány hét alatt felfedezze. Brazília legkedveltebb úti célja, Rio de Janeiro (jelentése: január folyója) az ellentétek városa, ahol a luxus és a nyomor jól megfér egymás mellett.

Fotó: Facebook

A kivételes természeti szépségű Rio 1960-ig Brazília fővárosa, a 19. századig a brazil császárok koronázó városa volt. Az egy órás filmben meglátogatjuk Rio legszebb látnivalóit: a hotelekkel körülvett Copacabana-t, a Cukorsüveg-hegyet, a Botafogo-öblöt, az Óvárost, a Corcovado-hegyet, tetején a Megváltó Krisztus-szoborral. Azonban az óvatlan turista gyakran szembesülhet a hétmilliós metropolisz sötét arcával is – a faveláknak nevezett nyomornegyedek látványával – ahol mindennapos a fegyveres erőszak. Brazília regionális középhatalom, melyet feltörekvő gazdasága miatt újonnan iparosodott országnak tekintenek, ahol azonban jelentős a korrupció, a bűnözés és a társadalmi egyenlőtlenség.

A brazíliai utazás fénypontja minden bizonnyal a páratlan szépségű Iguassu-vízesés, amely sokak szerint a világ leglátványosabb vízesésrendszere. A hatást csak fokozza, hogy az Argentínát Brazíliától elválasztó vízesések egy szubtrópusi esőerdő közepén találhatók. Végül visszarepülünk Rióba, ahol egy fergeteges szamba show műsorral búcsúzunk Dél – Amerika legnagyobb országától. A filmet rövid bevezető és az elmaradhatatlan gitárzene előzi meg.”

Az előadást tartja: Németh György

Időpont: november 28., 18 órától

Helyszín: Uprendezvénytér





Ezeket olvastad már?
Így látta a női egyenjogúságot Amrita Sher-Gil indiai-magyar festőművész

Így látta a női egyenjogúságot Amrita Sher-Gil indiai-magyar festőművész

Rumini a Ferrit-szigeten - a Pesti Művész Színház mesejátéka

Rumini a Ferrit-szigeten - a Pesti Művész Színház mesejátéka

Az elvarázsolt királyfi – Miú és Vau

Az elvarázsolt királyfi – Miú és Vau

Zseniális őrület – Kit keres a Nő és kit keres a Férfi?

Zseniális őrület – Kit keres a Nő és kit keres a Férfi?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás