Várnegyed egykor és most – egy kiállítás az ott élők szemével





A kiállító csoport civil tagjainak szemében a kerület utcái emlékekkel teliek, szépségekkel, vagy épp nehézségekkel, melyeket eddig csak ők élhettek meg, de melyeket egy fényképezőgéppel a kezükben az utóbbi időben már megörökíteni is igyekeztek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.08.
kiállítás

Ki tudna jobban beszélni a Várnegyedről, mint akinek személyes kötődése van? Akinek nem kell azon aggódni, hogy hogyan lehet a területet legjobban reprezentálni, hogy milyen régi vagy új funkcióját, eredményét érdemes kiemelni. Aki csak keresi a pontos helyet, ahová randizni vitte a lányokat egykor, megpihen annál a résznél, ahol minden hagyományos esti séta közben meg szokott állni, vagy elkapja a mosolyát annak a buszvezetőnek, aki pont azzal a járattal jön, amivel beérnek a gyerekek az iskolába. Millió kötődés, sok ezer fejben elraktározott, személyességében fontos kép.

Fotó: Fortepan – Nagy Gyula

A kiállítócsoport kilenc tagját néhány héttel a megnyitó előtt még csak annyi kötötte össze, hogy egy csapatba jelentkeztek, a folyamat alatt viszont megismerhették egymás történeteit, a Várhoz és a fotózáshoz való viszonyukat. Ezeken keresztül pedig, egymás segítségével végül kialakították a beszélgetések és közös alkotások mentén saját fotós projektjük koncepcióját. Sok esetben életükben először. Kemény munkájuk és jóleső szórakozásuk, egy aktív közösség erejének és gondolkodásának eredményét mutatja be a Várnegyed egykor és most című kiállítása.

A csoport tagjai: Bozsó Orsolya, Geiszt Miklós, Nagy Gabriella, Pál Rebeka, Pocsai Zsolt, Rákoskertiné Vargha Judit, Schwertner Janka, Sztankay Bea, Vajda Júlia

Csoportvezetők: Fodor Fanni, Szabó R. János, Török Tímea

Nyitvatartás június 29-ig: hétfőn és szerdán 13–17 óráig

A kiállítás megtekintése ingyenes.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás