RETRO RÁDIÓ

Már online is vehetünk eredeti Rippl-Rónait





Virtuális kalapács alá kerül Aba Novák Vilmos 30-40 millió forintra becsült festménye egy online aukció során. Nem ritka manapság, hogy online árverésen talál gazdára néhány műtárgy, azonban eddig kevés példa volt rá, hogy valódi ritkaságokra licitálhassunk a neten.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.07.
Módosítva: 2022.12.07.

Közel 150 tétel, 100 millió forintot meghaladó összkikiáltási ár, a XX. és XXI. század nagy klasszikusai! Az Abigail Galéria és Aukciósház legközelebbi árverésén kalapács alá kerül Aba-Novák Vilmos Olaszországban készült „Térzene II.” című műve mellett Csók István 1912-es, Párizsban készült gyönyörű csendélete, és Rippl-Rónai József „Csónakázás egy belgiumi tavon” című, 1901-ben Belgiumban festett műve is. Hajdú Katalin, a galéria tulajdonosa elmondta, hogy az online árverés nem új keletű a műtárgy-kereskedelemben. A pandémia okozta kényszerűség a világ összes galériájában és aukciósházában véglegesen meghonosította ezt az értékesítési formát, itthon azonban eddig a mostanihoz hasonló nagy értékű műkincseket ilyen formán még nem lehetett megszerezni. 

A mostani online aukción a legdrágább műtárgy Aba-Novák Vilmos 1929-ben, Olaszországban készített Térzene II. című festménye. Kikiáltási ára 14 millió forint, becsértéke 30-40 millió forint között van. A mű majdnem kétméteres, monumentális változata a Magyar Nemzeti Galéria tulajdonában van. A klasszikus árveréseknek speciális hangulata van. A személyes licitálás adrenalinnövelő izgalma, a licitálók személyes versengésének pszichológiája a kártyaasztalnál játszott pókerjátékhoz hasonlítható. Az online licitálás szintén izgalmas, talán kicsit pergőbb, és egy géppel való sakkjátszmára emlékeztet” – mondta Hajdú Katalin, aki azt is elárulta, hogy a jelenlegi energiaválság hatással van-e a hazai műkincspiacra. 

Az árverési kiállítás december 1. és 10. között tekinthető meg, ezen időszak alatt az axioart internetes oldalán licitálhat a műtárgyakra minden érdeklődő.

Aba-Novák: Térzene II.

 





 





Ezeket olvastad már?
„Nem vagyok én...” – be tudod fejezni a retró slágereket?

„Nem vagyok én...” – be tudod fejezni a retró slágereket?

Ez a csillagjegy ma nosztalgikus hangulatba kerül

Ez a csillagjegy ma nosztalgikus hangulatba kerül

Ezekre nagyon figyelj, mielőtt busszal utaznál az adventi vásárba!

Ezekre nagyon figyelj, mielőtt busszal utaznál az adventi vásárba!

Mi történhetett? Már a gitárjait is eladja a legendás zenész

Mi történhetett? Már a gitárjait is eladja a legendás zenész

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás