RETRO RÁDIÓ

A tett, amiért nincs bocsánat – filmajánló





A tett című sorozat Gypsy Rose igaz történetét dolgozta fel. Gypsy édesanyja, Dee Dee a külvilág szerint egy mintaanyuka volt, aki gondozta beteg, kerekesszékes kislányát, ám ez mind csak látszat volt. Gypsy valójában makk egészséges volt, csak anya kényszerítette tolószékbe. A lány idővel rájött, hogy valójában nincs is semmi baja, szabadulni akart anyjától, ezért megölette őt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.13.
szörnyű anya

Gypsy Rose kálváriája 2015-ben került a címlapokra, mikor barátjával megölte édesanyját Dee Dee-t, aki gyerekkora óta kerekesszékbe kényszerítette. Az igaz történetről sorozat is készült 2019-ben A tett ( The Act) címen. A bűnügyi drámát hazánkban a HBO kezdte vetíteni, főszerepben Patricia Arquette, Joey King és AnnaSophia látható.

„Szabadabbnak érzem magam a börtönben”

Gispy a börtön falai között sokkal szabadabbnak érzi magát, mint az adományokból épített rózsaszín házukban az édesanyjával.

Sokkal szabadabbnak érzem magam a börtönben, mint mikor az anyámmal éltem. Itt úgy élhetek, mint egy normális nő. A börtön a legtöbb embernek nem normális, de nekem valahogy mégis az – mondta Rose az ABC Newsnak 2018-ban.

„Ő csak egy rossz anya volt”

Dee Dee az apja ellen nevelte a lányát, de halála után Gypsy és édesapja, Rod Blanchard kapcsolata jobb lett, mint valaha. Rob biztonságos környezetben várja lányát, aki 2024-ben, közvetlenül a 33. születésnapja előtt szabadulhat.

– Ő csak egy rossz anya volt – kezdte Blanchard a Fox Newsnak. - Hívhatjuk kivetített Münchhausen-szindrómának, vagy aminek akarjuk, de akkor sem tehetjük ezt valaki életével. A szabadságvágy teljesen természetes. Teljesen hibás azt feltételezni, hogy egész életen át manipulálhatunk valakit, aki nem fog semmit sem tenni ellene, mikor betelik nála a pohár. Szerintem Dee Dee azt kapta, amit megérdemelt – szögezte le a férfi.

Nick szerelemből gyilkolt

A mentális beteg Nick Godejohnt életfogytiglanra ítélték, mert több késszúrással megölte Dee Dee-t. Nick a gyilkosságot úgy magyarázta, hogy csak így lehetett biztos benne, hogy a nő nem árt tovább Gypsynek, akibe feltétel nélkül szerelmes. A 33 éves férfi életfogytiglani büntetését töltve is azt tervezgeti, hogy talál egy jó munkahelyet, hogy kivehessenek egy albérletet, ahol boldogan élhetnek Gypsvel.

– Csak úgy tudom leírni, hogy azok voltak életem legszebb napjai, mikor Gypsyvel lehettem. Minden percét élveztem – kezdte Nick a börtönből adott interjújában a Peopolnak. – A kezdetektől tudtam, hogy lelkitársak vagyunk. Az az 5 nap, amit tulajdonképpen vele tölthettem a legintenzívebb és legvarázslatosabb része volt az életemnek.

 

Gypsy férjhez ment

Gypsynek egyetlen vágya, hogy családot alapíthasson. A börtönben több férfival is randizott, végül 2022 júliusában, 30 évesen hozzáment a nála 6 évvel idősebb Ryan Scott Andersonhoz. Azt nem lehet tudni, hogy pár hogy találkozott.

Fotó: imdb.com

Gypsy Rose története Gypsy Rose Blanchard 2015-ben került a címlapokra, miután barátjával, Nicholas Godejohnnal összeesküdtek anyja, Dee Dee Blanchard megölésére. Az eset szokatlan volt, ugyanis kiderült, hogy Dee Dee évek óta arra használta a lányát, hogy mások szimpátiáját elnyerje, támogatást kapjon. Orvosi szakértők szerint, Dee Dee-nek mentális zavara volt, amelyet kivetített Münchhausen-szindrómának neveznek, ami egy ritka rendellenesség, amelyben – jelen esetben – a gondozó meghamisította és eltúlozta az általa gondozott lánya tüneteit. Az anya azt állította, hogy Rose csecsemőkora óta számos betegségben szenved, ezért kerekesszékbe kényszerítette és több műtéten is át kellett esnie. Gypsy a valódi korát sem tudhatta, ugyanis az anyja 5 évvel fiatalabbnak mutatta be mindenkinek. A lány tinédzserkorában gyanította, hogy anyja állításai nem igazak, ezért el akart szökni, és meg is kapta a lehetőséget, amikor 2012-ben, 21 évesen online találkozott Nick Godejohnnal. A lány megbízott a fiúban, és együtt tervezték megölni Dee Dee-t, hogy boldogan élhessenek. 2015-ben Nick halálra késelte Dee Dee-t, miközben aludt. Rose és a pasija ezután Wisconsinba menekült a fiú családjához, de néhány nappal később elfogta őket a rendőrség. Gypsy 10 év börtönt, Nick pedig életfogytiglant kapott.

 





Ezeket olvastad már?
„Nem vagyok én...” – be tudod fejezni a retró slágereket?

„Nem vagyok én...” – be tudod fejezni a retró slágereket?

Ez a csillagjegy ma nosztalgikus hangulatba kerül

Ez a csillagjegy ma nosztalgikus hangulatba kerül

Ezekre nagyon figyelj, mielőtt busszal utaznál az adventi vásárba!

Ezekre nagyon figyelj, mielőtt busszal utaznál az adventi vásárba!

Mi történhetett? Már a gitárjait is eladja a legendás zenész

Mi történhetett? Már a gitárjait is eladja a legendás zenész

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás