RETRO RÁDIÓ

Börcsök Enikő hagyatéka tovább él - Jótékonysági árverés a transzplantált gyermekekért





A nemrég elhunyt csodás színésznő, Börcsök Enikő és párja, Tóth József festőművész találta ki és idén már hatodik alkalommal rendezi meg a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú civilszervezet azt a jótékonysági árverést, amelyen december 15. -is lehet licitálni neves kortárs képzőművészek alkotásaira.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.12.
Segítő licit

Börcsök Enikő színművésznő és párja, Tóth József festőművész évek óta önkéntesként segítették a Transzplantációs Alapítvány munkáját, Enikő az alapítvány kurátora is volt egészen tragikus haláláig. Művész barátaik önként felajánlott festményeit, szobrait és fotóit gyűjtötték egybe, hogy jótékonysági aukción értékesítsék a műtárgyakat, a befolyt pénzből pedig közel száz szervátültetett gyermek élményterápiás, rehabilitációs balatoni táborozását támogatták.

Börcsök Enikő és párja indította el a kezdeményezést

Idén összesen 31 festmény, grafika, fotó kerül kalapács alá. Az alkotásokat december 1-jétől a www.axioart.com felületén , illetve az SCH-Galériában (Bp. VI. ker. Bajcsy-Zsilinszky út 37.) lehet megtekinteni.

Börcsök Enikő szellemiségét viszik tovább (Fotó: Czimbal Gyula / MTI)

Az aukción ismert kortárs művészek – többük Munkácsy Mihály díjas – alkotásaira lehet licitálni, így például a teljesség igénye nélkül: Albert László, Bartha Máté, Bernát András, Bullás József, Dombóvári Tamás, efZámbó István, Forgó Árpád, Haász Katalin, Halmi-Horváth István, Lévay Jenő, Macskássy Izolda, Tóth József, Ujj Zsuzsi, Verebics Katalin, Zvolszky Zita.

Az alapítvány kurátora, Szalamanov Zsuzsa számos eseményt szervezett az elmúlt évtizedekben, amelyeknek a bevételét transzplantáción átesett embertársaink segítésére fordították (Fotó: Dombóvári Tamás)

A közel két éve tartó súlyos járványhelyzet sok mindent megváltoztatott az életünkben, mindenki életében. A szokásos családi programokból alig tudtunk valamit megvalósítani, de online és a CSUDAMADÁR magazinunk segítségével tartjuk a kapcsolatot a családokkal, segítjük őket – mondta el Szalamanov Zsuzsa, a kuratórium elnöke. „Az elmúlt hónapokban sok család szorult anyagi támogatásra. Jelenleg ezt tartjuk legfontosabb teendőnknek. Megpróbálunk segíteni mindenkinek, aki megfelelő indokkal hozzánk fordul. Ez idáig közel 4 millió forinttal segítettük a rászorulókat. Szeretnénk, ha mindannyiuknak szép karácsonyuk, nélkülözés-mentes telük lenne!”

 





Ezeket olvastad már?
„Nem vagyok én...” – be tudod fejezni a retró slágereket?

„Nem vagyok én...” – be tudod fejezni a retró slágereket?

Ez a csillagjegy ma nosztalgikus hangulatba kerül

Ez a csillagjegy ma nosztalgikus hangulatba kerül

Ezekre nagyon figyelj, mielőtt busszal utaznál az adventi vásárba!

Ezekre nagyon figyelj, mielőtt busszal utaznál az adventi vásárba!

Mi történhetett? Már a gitárjait is eladja a legendás zenész

Mi történhetett? Már a gitárjait is eladja a legendás zenész

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás