RETRO RÁDIÓ

Két Funny Girl van Nyíregyházán - Videó





A Funny Girl egy fiatal színésznő karrierjének történetét meséli el. Fanny szerepében a pályája elején álló Barbra Streisand gyakorlatilag önmagát játszotta. Nyíregyházán Kosik Anita és Sári Éva is Fanny Brice bőrébe bújik.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.27.
Kettős szereposztás

Fanny Brice valóságos figurája, ismert sztárja volt a száz évvel ezelőtti New York színházi világának, sőt a korabeli felső tízezernek. Saját veje jegyezte le fordulatos élettörténetét, amely alapanyagául szolgált a későbbi feldolgozásoknak. A Funny Girl című musicalt Szente Vajk állította színpadra a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. Az előadásban a címszerepet Kosik Anita és Sári Éva alakítja.

Jelenet a Funny Girl nyíregyházi előadásából (Fotó: YouTube)

A kezdetben félszeg, ám nagy álmokat dédelgető Fanny Brice első színházi fellépésén találkozik a nagyvilági, behízelgő modorú Nick Arnsteinnel, a híres és hírhedt kártyajátékossal. A társadalmi különbségek ellenére egymásba szeretnek és összeházasodnak. Ahogy ível Fanny csillaga egyre magasabbra, úgy hanyatlik Nick élete a szerencsejátékok egyre sötétebb világába. Népszerűség, pénz, szerelem, fellobbanások, sértődések, csalódások… Vajon képes-e ez a két, teljesen különböző személyiségű ember romantikus kapcsolatuk megmentésére?

„Ez egy keserédes történet” – mondta a darabról a Nyíregyházi Televíziónak Szente Vajk rendező. „Arról szól, hogy két olyan ember szerelme, akiket a jóisten is egymásnak teremtett, el tud romlani olyan dolgok miatt, amelyek körülvesznek bennünket. Ilyen például Nick Arnstein alkoholbetegsége.”

Kosik Anita és Gulácsi Tamás (Fotó: YouTube)

Az előadás különlegessége, hogy Nick szerepében Gulácsi Tamást láthatják a nézők, aki civilben Kosik Anita férje. „Mindketten nagyon tehetséges emberek, és amikor ők együtt dolgoznak, akkor látszik, hogy a maximum fölött van még egy kis plusz, amivel megtöltik a szerepüket, mert együtt élik az életüket” – árulta el a rendező.

„Tomival játszani mindig csodálatos” – mondta Kosik Anita a Nyíregyházi Televízió megkeresésére. „A színpadon ordítva ordítunk és bőgünk, aztán rettenetesen boldogok vagyunk itthon, hogy nem ez az életünk. Boldogok vagyunk, bízunk egymásban, támogatjuk egymást és egyre erősödünk egymás mellett.”

Gulácsi Tamás és Sári Éva (Fotó: YouTube)

A premier után Sári Éva a Facebook-oldalán mesélt a szerepről. „Tegnap este végre közönség előtt is eljátszhattam a Funny Girl címszerepét, ami egy alapmű, egy igazi Broadway-klasszikus. A zenéje egyszerűen csodálatos, élmény énekelni ezeket a dalokat. Igazi ajándék ez a szerep, Fanny Brice karaktere, és hálás vagyok, amiért megkaptam ezt (is) az élettől. Akik rendszeresen nézegetik az oldalamat és járnak az előadásaimra, azok tudják, hogy mindet szívvel-lélekkel csinálom, de azért van néhány, amit még ezen felül is, ami valami oknál fogva egy kicsit más mint a többi... A Funny Girl is ezek közé tartozik most már” – írja a színésznő.

 





Ezeket olvastad már?
Ez a csillagjegy ma nosztalgikus hangulatba kerül

Ez a csillagjegy ma nosztalgikus hangulatba kerül

Ezekre nagyon figyelj, mielőtt busszal utaznál az adventi vásárba!

Ezekre nagyon figyelj, mielőtt busszal utaznál az adventi vásárba!

Mi történhetett? Már a gitárjait is eladja a legendás zenész

Mi történhetett? Már a gitárjait is eladja a legendás zenész

Online is megtekinthető a bravúros cirkuszi előadás a Magyarnemzet.hu felületén

Online is megtekinthető a bravúros cirkuszi előadás a Magyarnemzet.hu felületén

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás