Mutatjuk: ő az első nemzetközi fellépő másfél év után Magyarországon





Július 2-án a most nyitó balatonvilágosi BalatonPart nevű kulturális központ ad helyszínt a nemzetközi előadónak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.28.
A nap partija

Július 1-jétől „kultüdülővé”, egy hiánypótló kulturális központtá alakul az egykori Club Aliga pártüdülő, amelynek a nyitó hétvégéjére másfél év után először lép fel hazánkban nemzetközi előadó. Fritz Kalkbrenner mellett a nyitó hónapban a hazai zenei világ legnagyobbjai veszik be a BalatonPart színpadát. A koncertek mellett filmvetítések, kortárs képzőművészek, fiatal zenészek és élő legendák, beszélgetések és színház, hétvégente pedig családi programok várják a közönséget egész nyáron át.

A balatonvilágos-balatonaligai BalatonPart célul tűzte ki, hogy olyan vízparti kulturális centrum legyen, ahol sokféle program és stílus, művészet és szórakozás jól megfér egymás mellett, így erős programsorozattal indítják a júliust. Napjaink egyik legkeresettebb lemezlovasa, a 2008-ban megjelent Berlin Calling című filmhez készült, nagy sikerű Sky and Sand szerzője, az irigylésre méltó zenei karriert befutott berlini tehetség, Fritz Kalkbrenner július 2-án, pénteken veszi kezelésbe a keverőpultot BalatonParton.

Fritz Kalkbrenner az elmúlt években a világ legnagyobb fesztiváljainak és legrangosabb klubjainak állandó meghívottja volt. Korábban a Sziget Fesztiválon és az Akvárium Klubban is hallhattuk lenyűgöző szettjét, viszont a másfél éves nemzetközi előadók és fesztiválélmény nélküli időszak után igazi durranásnak számít, hogy először ő érkezik Magyarországra.

Hatalmas partira számítanak a szervezők (Fotó: BalatonPart)

A MOL Nagyon Balaton programsorozat szellemiségében született kultüdülő, célja, hogy minél szélesebb közönségnek nyújtson színvonalas programokat. A helyszín a Club Aliga, amelynek hangulatos vízpartjai és hatalmas fái látták már a pecázó Kádár Jánost és a pingpongozó Fidel Castrót. A lélegzetelállító aligai magaspart alatt – amelyet a Best of Balaton kurátorai a Balaton egyik kedvenc célpontjaként ajánlanak idén – most új fejezet kezdődik, indul a BalatonPart egész nyáron át tartó programokkal, Budapesttől autóval 50 percnyire, biciklivel, vonattal is elérhető közelségben.

Aki szeretne egy kicsit hangolni a bulira, annak itt van egy kis Fritz Kalkbrenner:





Ezeket olvastad már?
„Nem vagyok én...” – be tudod fejezni a retró slágereket?

„Nem vagyok én...” – be tudod fejezni a retró slágereket?

Ez a csillagjegy ma nosztalgikus hangulatba kerül

Ez a csillagjegy ma nosztalgikus hangulatba kerül

Ezekre nagyon figyelj, mielőtt busszal utaznál az adventi vásárba!

Ezekre nagyon figyelj, mielőtt busszal utaznál az adventi vásárba!

Mi történhetett? Már a gitárjait is eladja a legendás zenész

Mi történhetett? Már a gitárjait is eladja a legendás zenész

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás