RETRO RÁDIÓ

Fordulat a vakcinabotrányban, újra bebizonyosodott, Brüsszel nem mond igazat





A magyar illetékesek hivatalosan is megcáfolták a brüsszeli állítást, nem igaz, hogy Magyarország szerződött a nyugati vakcinagyártókkal. A Feketén-fehéren blog ismét jelentkezett.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.23.
cáfolat

Fordulat a vakcinabotrányban! Feketén-fehéren bebizonyosodott, hogy Brüsszel nem mond igazat. Magyar illetékesek hivatalosan is megerősítették, hogy nincsenek más vakcinaszerződések, csak és kizárólag, amit a brüsszeli bürokrácia kötött.

A lényeg tehát:

Magyarország ha akart volna sem köthetett volna külön szerződéseket a nyugati vakcinagyártókkal. Erre nem volt semmiféle lehetősége. A brüsszeli bürokraták amikor mást állítanak, egyszerűen csak megpróbálják lerázni magukról a felelősséget a zavaros vakcinaszállítások miatt.

Miután a Feketén-fehéren blog nyilvánosságra hozta a gyártókkal kötött uniós vakcina-szerződéseket, a brüsszeli bürokrácia újra csak bepróbálkozott. Az Európai Bizottság magyarországi képviselete megint csak azt állította, hogy a szerződéseket nem Brüsszel, hanem az egyes a tagállamok írták alá. Vagyis nem ők a felelősek a zűrzavarért. Elkezdtek jogászkodni, hogy amit a Feketén-fehéren blog bemutatott, azok csak előzetes keretszerződések, ezután jöttek a tagállamok külön szerződései.

Csakhogy ilyen szerződések nem léteznek!

A Feketén-fehéren blog kérdése nyomán hivatalosan is megerősítették, hogy Magyarország nem szerződött egyetlen nyugati vakcinagyártócéggel sem.

Az Operatív törzs ülésén Müller Cecília egyértelműen kijelentette, hogy Magyarország kizárólag az unión kívüli országokkal, vagyis az Oroszországban és Kínában gyártott vakcinákra kötött szerződéseket olyan gyógyszer-nagykereskedő cég közreműködésével, amelynek engedélye van vakcinákat behozni.

Tehát csak az orosz és a kínai vakcinaszerződést köthette meg Magyarország! Nem is tudnánk külön szerződéseket kötni, hiszen az Európai Unióban egy egységes mechanizmus, egy közös beszerzés révén zajlik a vakcina beszerzése. A magyar állam, Magyarország külön szerződéseket az európai uniós gyártókkal nem köt, nem köthet. Legfeljebb lehívhat, kérhet vakcina-szállítmányokat az uniós keretből, amelyek aztán vagy megérkeznek, vagy nem.

Magától értetődően, a józan ész alapján kerestünk és keresünk új lehetőségeket a keleti vakcina-gyártóknál, bolondok lennénk kiszolgáltatni magunkat a bizonytalan uniós szállításoknak.

Hogy mennyire így van, érdemes alaposan végig böngészni a következő táblázatot, hova jutott volna Magyarország, ha csak a Brüsszel által beígért vakcinákra támaszkodunk.

Már most több vakcina érkezett keletről, mint nyugatról. Kevesebb, mint 10 hét múlva pedig a Magyarországon elérhető vakcinák közel 60 százaléka az Európai Unión kívülről majd érkezik hazánkba. Ezek nélkül reménytelen lenne a helyzetünk.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás